Kripto
StoryEditor

Milijarder koji je predvidio pad Crnog ponedjeljka optimističan o industriji kriptovaluta

04. Svibanj 2022.

Investitor i milijarder Paul Tudor Jones kaže da je optimističan po pitanju kripta zbog kvalitete talenta koji hrle u inudstriju.

Govoreći u utorak u emisiji CNBC Squawk Box, objasnio je zašto vjeruje da bi industrija digitalne imovine mogla rasti, posebno se pozivajući na ljude koje prostor privlači.

- Ako pogledate najpametnije i najbistrije umove koji danas izlaze s fakulteta, toliko njih ide u kripto. Toliko njih ide na internet 3.0. Teško je ne željeti biti long na kripto zbog intelektualnog kapitala - rekao je.

Jones je također rekao da vidi 'generacijski jaz' između starijih ljudi i digitalnih domorodaca u vezi s kriptom i Webom 3, sugerirajući da će oni vještiji s tehnologijom vjerojatniji napredovati u kripto svijetu.

Jones je izjavio kako misli da je otpor vlada i središnjih banaka prema kriptovalutama 'stvar broj jedan koja to koči', objašnjavajući da centralizirane vlasti vjerojatno imaju averziju prema digitalnoj imovini jer omogućuje razmjenu vrijednosti bez granica i stoga potkopavaju moć novca pod kontrolom države.

Jones je rekao da je bezgranično svojstvo kriptovaluta 'vrlo atraktivo' i potvrdio da ima 'skromnu alokaciju' koja bi se mogla promijeniti u budućnosti. Također je razgovarao o planovima Federalnih rezervi za borbu protiv inflacije, rekavši da bi kripto mogao imati svijetlu budućnost ovisno o predstojećim potezima Fed-a.

- Lako bismo mogli biti na 2,5 posto u rujnu. Troškovi posjedovanja kripta, zlata i drugih inflacijskih zaštita bit će značajniji; bit će zanimljivo vidjeti je li to dovoljno za gušenje inflacije - kazao je.

Jones je ranije otkrio da posjeduje bitcoin, ali poznatiji je po svom iskustvu na tradicionalnim financijskim tržištima. Slavno je predvidio pad Crnog ponedjeljka 1987. godine, a njegovi uspješni tržišni pozivi donijeli su mu neto vrijednost od oko 7 milijardi dolara.

Također je bio jedan od prvih veterana s Wall Streeta koji je javno priznao potencijal bitcoina tijekom prvog vala koronavirusa u svibnju 2020., ukazujući na njegovu sposobnost djelovanja kao 'inflation hedge' imovine usred Fed-ove neviđene količine tiskanja novca kao odgovor na krizu.

06. svibanj 2024 08:26