Kripto
StoryEditor

Pro-bitcoin gradonačelnik Miamija kandidirao za predsjednika SAD-a

15. Lipanj 2023.
Francis Suarez

Francis X. Suarez, gradonačelnik Miamija, podnio je zahtjev za kandidaturu za američkog predsjednika. Poznat kao ‘bitcoin gradonačelnik‘, Suarez je ranije rekao da želi da Miami postane globalno kripto središte, osobno ulažući u kripto nakon usvajanja zakona za stimulativne poticaje covid mjera od 1,9 bilijuna dolara, i inzistirao je na primanju svoje plaće i 401k plana denominiranih u bitcoinu.

Suarez je danas podnio zahtjev kao republikanski kandidat Saveznom izbornom povjerenstvu, što znači da će izazvati bivšeg predsjednika Donalda Trumpa za nominaciju svoje stranke.

Guverner Floride i republikanski kandidat Ron DeSantis najavio je da će država prihvatiti bitcoin kao način plaćanja od tvrtki za državne poreze prošle godine, iako najava nije uključivala pojedince. Desantis je također potpisao zakon o zabrani digitalne valute središnje banke (CBDC) na Floridi u svibnju.

Tijekom razgovora na TwitterSpacesu s tadašnjim izvršnim direktorom Twittera Elonom Muskom, DeSantis je rekao da budućnost bitcoina ovisi o tome hoće li sadašnji američki predsjednik Joe Biden biti ponovno izabran.

– Sadašnji režim, jasno, ima bitcoin na nišanu. I ako se nastavi još četiri godine, vjerojatno će ga na kraju ubiti – rekao je DeSantis.

Još jedan pro-bitcoin republikanski kandidat je poduzetnik Vivek Ramaswamy, koji je tijekom Bitcoin konferencije 2023. u Miamiju rekao da bitcoin ne bi trebalo regulirati kao vrijednosni papir.

Ali republikanci nisu jedini koji se dotiču bitcoina. Kandidat za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke Robert F. Kennedy, Jr. također se pojavio na bitcoin konferenciji kako bi pokazao svoju podršku digitalnoj imovini, obećavši da će braniti bitcoin od ‘invazivnog nadzora‘.

– Kao predsjednik, pobrinut ću se da vaše pravo na držanje i korištenje bitcoina bude nepovredivo, i branit ću pravo na samoskrbništvo – rekao je Kennedy.

Dugogodišnji zagovornik bitcoina i bivši izvršni direktor Twittera Jack Dorsey nedavno je izašao u znak podrške Kennedyju, podijelivši video u kojem Kennedy kaže da može pobijediti bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i guvernera DeSantisa uz komentar da može i hoće.

03. svibanj 2024 14:40