Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Ana Gongola na čelu Sandoza Hrvatska umjesto Igora Haralovića

17. Veljača 2021.
Ana Gongola

Ana Gongola preuzela je ovog mjeseca mjesto članice Uprave i vodstvo SANDOZA HRVATSKA. Tvrtku je od 2009. vodio Igor Haralović, koji je osnovao vlastitu farmaceutsku tvrtku PONTUS PHARMA.

Gongola je zaposlena u Sandozu od 2011. i na poziciju članice Uprave dolazi s mjesta direktorice poslovnog područja lijekova na recept koju je obnašala proteklih šest godina. Na novu funkciju donosi više od 15 godina iskustva u farmaceutskoj industriji na vodećim pozicijama.

– Inovativni lijekovi donose svjetlost u svijet, a generička industrija ima moć donijeti to svjetlo svakom pojedincu – rekla je na preuzimanju nove dužnosti.

Inovativnim načinom razmišljanja i strašću prema poslovnim izazovima Ana Gongola izgradila je i uspješno vodila tim Odjela lijekova na recept s više od pedeset zaposlenika, koji je pod njezinim vodstvom neprestano rastao. Osim što vodi angažiran, na van fokusiran tim, iznimno je posvećena razvoju talenata i osobnom rastu. Uza sve to radila je i na međunarodnim projektima, za što je dobila mnogo priznanja struke i kolega, stoji u priopćenju iz SANDOZA.

Ana Gongola diplomirala je dentalnu medicinu na Sveučilištu u Zagrebu i doktorirala komunikologiju na Sveučilištu u Osijeku.

21. travanj 2024 06:51