Tvrtke i karijere
StoryEditor

Atlantic Grupa: Zdenko Adrović novi-stari predsjednik NO-a, donesena politika isplate dividendi

08. Rujan 2021.
Zdenko Adrović

Na održanoj sjednici Nadzornog odbora Atlantic Grupe d.d., Zdenko Adrović ponovno je izabran na funkciju Predsjednika Nadzornog odbora, dok je Siniša Petrović ponovno izabran za Zamjenika predsjednika Nadzornog odbora Atlantic Grupe d.d.

Na istoj sjednici, članica Nadzornog odbora Monika Schulze izabrana je za novu članicu dosadašnje Komisije za korporativno upravljanje Nadzornog odbora, koja Komisija od danas nosi naziv Komisija za društvenu odgovornost i korporativno upravljanje.

Monika Schulze voditeljica je Odjela upravljanja korisničkim odnosima i inovacijama u tvrtki Zurich Insurance te član njemačkog Izvršnog odbora tvrtke.

Fokus joj je izgradnja jakih poduzeća u kontekstu masovne transformacije industrije i promjena koje donosi digitalna tehnologija. Prije nego što se pridružila Zurich IG osiguranju, vodila je vlastitu tvrtku za strateško poslovno savjetovanje. Na posljednja dva položaja u Unileveru bila je potpredsjednica za razvoj trgovačkih marki za Europu te poslovni direktor za sektor hrane, s odgovornošću za račun dobiti i gubitka u Mađarskoj. Magistrirala je poslovnu administraciju na Sveučilištu u Hamburgu. Monika je članica uprave u tvrtki Schloss Wachenheim, proizvođaču pjenušca u Trieru u Njemačkoj. Sa svojim širokim iskustvom i znanjem u području korporativnog upravljanja, Monika Schulze će zasigurno pridonijeti daljnjem razvoju korporativnog upravljanja u Atlantic Grupi. Naposljetku, na istoj sjednici Nadzornog odbora usvojena je i odluka o promjeni naziva Komisije za imenovanje i nagrađivanje Nadzornog odbora, koja od danas nosi naziv Komisija za razvoj vodstva i nagrađivanje. Naziv će pratiti fokus daljnjeg djelovanja Komisije, kao pomoćnog tijela Nadzornog odbora Atlantic Grupe d.d.

Na istoj sjednici donesena je i politika isplate dividende.

S obzirom na vrlo ambiciozne planove rasta, politika isplate dividende Društva se temelji na konceptu da se veći dio dobiti ostvarene u poslovnoj godini, zadrži u svrhu daljnjeg investiranja u razvoj Društva. Politika isplate dividende Društva će se provoditi u skladu s razvojnim planovima i stanjem na tržištu kapitala, odnosno, sukladno rastu neto dobiti, razine prihoda, očekivanom porastu vrijednosti imovine Atlantic Grupe, te drugim relevantnim čimbenicima. U slučaju ispunjenja gore opisanih uvjeta, namjera je da se dioničarima isplaćuje do 45% konsolidirane dobiti u obliku dividende.

- Sukladno Statutu Društva i pozitivnim propisima, Uprava može, uz pisanu suglasnost Nadzornog odbora, iz predvidivog dijela neto dobiti isplatiti dioničarima predujam na ime dividende. Na ime predujma može se isplatiti najviše polovinu iznosa dobiti umanjenog za iznose koji se po zakonu i Statutu moraju unijeti u rezerve Društva. Isplata predujma na ime dividende ne može prijeći 50 posto  prošlogodišnje dobiti. Ovlaštenici prava na dividendu utvrđuju se sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske – piše u priopćenju Atlantic Grupe.

16. travanj 2024 12:26