Tvrtke i karijere
StoryEditor

Danska AVK Grupa preuzela najvećeg hrvatskog proizvođača ventila OMV-Indoil

05. Ožujak 2021.
Tomislav Matković

Danska AVK GRUPA preuzela je većinski vlasnički udjel u OMV-INDOILU od osnivača tvrtke Tomislava Matkovića. Tako je regionalni lider u proizvodnji industrijskih ventila ušao u grupaciju koja je globalni lider u proizvodnji ventila i hidranata.

OMV-INDOIL lani je ostvario 12,6 milijuna eura prihoda od prodaje, pri čemu je veći dio prihoda ostvaren u izvozu, te zapošljava 130 ljudi, od toga 90 u Hrvatskoj i 40 u BiH. Preuzimatelj ima više od sto tvrtki u portfelju i 4.400 zaposlenih u 36 zemalja na više kontinenata, koje su u fiskalnoj godini 2019./2020. ostvarile 807 milijuna eura prihoda od prodaje.

Ulaskom OMV-INDOIL-a u AVK GRUPU otključavaju se vrijedne sinergije kroz optimizaciju proizvodnje, stvara se temelj za daljnje širenje AVK-a u regiji i širi se globalni doseg OMV-INDOIL-a, objašnjavaju ovu akviziciju iz tvrtke GRUBIŠIĆ I PARTNERI, koja je bila financijski savjetnik u procesu preuzimanja.

Stipo Miličević ostaje na čelu tvrtke, a iz Uprave izlaze Blanka Grubišić Čabo i suvlasnik Tomislav Matković. Međutim, prema riječima aranžera transakcije Andreja Grubišića, on će itekako ostati u upravljanju, a njegova kći Marija Horvatić i formalno ostaje u Upravi.

01. svibanj 2024 01:49