Tvrtke i karijere
StoryEditor

Da ne bude zabune: Pogledajte koji je Atlantic u stečaju izbrisan iz Sudskog registra po skraćenom postupku

04. Svibanj 2021.

Tvrtka ATLANTIC d.o.o. izbrisana je iz Sudskog registra nakon što je istog dana otvoren i zatvoren skraćeni stečajni postupak na Trgovačkom sudu u Splitu. No, da ne bi bilo zabune, ovdje nije riječ o ATLANTIC GRUPI Emila Tedeschija, ili nekoj tvrtki iz te moćne grupacije, već o maloj tvrtki iz Stobreča u vlasništvu Vicka Perčića, koja je bila registrirana za trgovinu, posljednjih godina uopće nije poslovala, a u stečaj je otišla zbog računa koji je od veljače 2020. bio u blokadi teškoj 10.400 kuna.

U Hrvatskoj je deset aktivnih tvrtki koje u nazivu imaju Atlantic. U sklopu najpoznatije, krovne ATLANTIC GRUPE koja kotira na burzi, posluju ATLANTIC CEDEVITA i ATLANTIC TRADE, i još četiri tvrtke u Sloveniji i Srbiji (ATLANTIC DROGA KOLINSKA i ATLANTIC TRADE u Ljubljani, te ATLANTIC GRAND i ATLANTIC ŠTARK u Beogradu), a 2018. registriran je u Zagrebu još ATLANTIC POINT.

Od šest živih ATLANTICA izvan ATLANTIC GRUPE najveći prihod ostvaruje ATLANTIC MEDIA u vlasništvu PRO MEDIA GROUPA Brune Barišića (direktorica Vesna Barišić), za koju je u medijima navođeno da je nekad bila u Tedeschijevom suvlasništvu, i koja za njegovu kompaniju zakupljuje oglasni prostor u medijima.

Tu su još i SALON MODE ATLANTIC i ATLANTIC KITCHEN, te tri tvrtke osnovane za deset kuna, BASIC ATLANTIC, ATLANTIC NAUTICA M&D I ATLANTIC IM-EX, koji je u stečaju, a nemaju baš nikakve veze s ATLANTIC GRUPOM u kojoj Emil Tedeschi ima 50,2 posto vlasništva.  

26. travanj 2024 08:56