Tvrtke i karijere
StoryEditor

Institut IGH - U NO-u nema mjesta za dva Sergeja Gljadelkina

03. Listopad 2020.
Sergej Gljadelkin stariji

Dosadašnji direktor Instituta IGH Robert Petrosian imenovan je predsjednikom novoosnovane Uprave u koju su ušli Vedrana Tudor i Miroslav Pauzar. Promjene su se dogodile i u NO-u. Dosadašnji član NO-a Mariyan Tkach novi je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Venjamina Mežibovskog.

Također, Sergej Gljadelkin podnio je ostavku na članstvo u NO-u. Treba podsjetiti da je Gljadelkin prije dvije godine obavijestio investitore putem Zagrebačke burze da je svoj većinski udjel od 51,33 posto dionica otpustio tvrtki Avenue Engineering and Construction Limited, registriranoj u Hong Kongu. Ta je pak tvrtka dio Avenue Holdingsa, registriranog u Austriji i u ​Gljadelkinovu vlasništvu, koji već godinama samozatajno živi u Hrvatskoj i ima i hrvatsko državljanstvo.

image
Sergej Gljadelkin mlađi
Uostalom, da se nije povukao iz Instituta IGH i da ga i dalje kontrolira, potvrđuje činjenica da je u NO-u ostao njegov sin Sergej Gljadelkin, mlađi. Gljadelkin, stariji, ovog je ljeta prestao biti direktor Avenue ulaganja, a umjesto njega imenovani su Alina Juvakaeva i Mariyan Tkach, koji je menadžer od povjerenja Gljadelkina, starijeg. Ta je tvrtka još 2015. dobila koncesiju za Kupare, koji su ove godine trebali primiti prve goste, ali projekt je čekao da općina Župa dubrovačka donese urbanistički plan.

18. travanj 2024 19:27