Tvrtke i karijere
StoryEditor

KUTJEVO - Moralić opet na čelu Uprave, okreće se industrijskoj konoplji

06. Lipanj 2020.

Enver Moralić (85), većinski vlasnik Kutjeva d. d., ponovno je predsjednik Uprave tog poduzeća iz Zlatne doline. Njegov prethodnik na toj poziciji Zlatko Romić dao je ostavku zbog osobnih razloga, obavijestili su iz Kutjeva Zagrebačku burzu. S mjesta predsjednika Nadzornog odbora Moralić se postavio za čelnu osobu u upravljanju tvrtkom koja je specijalizirana za proizvodnju i promet poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, ali je ipak najpoznatija po svojim vinima. Romić, koji je bio na polovini mandata predsjednika Uprave, karijeru će svejedno nastaviti u toj kompaniji.

– Iza Kutjeva su najbolji financijski rezultati u povijesti naše tvrtke, ali to nam je slaba utjeha jer se spremamo za teška vremena koja su pred nama –​ istaknuo je Moralić.

Kutjevo će, dodaje, ostati jak u proizvodnji vina te u stočarstvu i ratarstvu, ali okrenut će se i nekim novim kulturama.

– Nagodinu planiramo početi saditi i prerađivati industrijsku konoplju koja bi trebala donijeti prilično dobre rezultate jer tržište vapi za proizvodima od toga vrijednog resursa. Uskoro ćemo početi educirati zaposlenike i hrabro krećemo prema naprijed –​ istaknuo je Moralić u razgovoru za Lider. 

18. travanj 2024 05:06