Tvrtke i karijere
StoryEditor

Mandarinski vrtuljak: Katica Posavac preuzela Vagros Zagreb od Vlade Duspare

28. Rujan 2019.
Mandarina u Vagrosu

Velike promjene događale su se posljednjih mjeseci u tvrtkama VAGROS. Vlasnik VAGROSA ZAGREB Vlado Duspara maknuo se potkraj prošle godine s direktorske pozicije i direktorom imenovao Miroslava Pavelića, koji je potkraj siječnja postao i direktor tvrtkine podružnice u Metkoviću. Uostalom, glavni su proizvod te tvrtke za proizvodnju, otkup, uvoz, prodaju i distribuciju svježega voća i povrća mandarine. Duspara 6. veljače preuzima prokuru u VAGROSU ZAGREB koji 12. veljače osniva novu tvrtku, VAGROS METKOVIĆ, na čelu s Dusparom. On 20. ožujka i vlasnički preuzima tu novu tvrtku.

Istog dana na čelo VAGROSA ZAGREB umjesto Pavelića dolazi Katica Posavac. U lipnju je VAGROS ZAGREB dotadašnju varaždinsku podružnicu pretvorio u VAGROS VARAŽDIN na čelu s Posavac, koja je 18. rujna i vlasnički preuzela VAGROS ZAGREB od Duspare.

Duspara je bio vlasnik i direktor još jedne tvrtke – VAGROS – koju je početkom ožujka 2017. od njega kao vlasnički i upravljački preuzeo Božo Martinović (2015. prestala je ostvarivati prihode). Treba podsjetiti na to da je proizvodnja mandarina 2014. imala velikih problema zbog sankcija Rusiji. Potkraj 2017. pokrenut je stečajni postupak nad VAGROSOM. Stečajni je upravitelj Marijan Gudelj.

24. travanj 2024 04:13