Tvrtke i karijere
StoryEditor

Pavao Vujnovac prodao svoj udjel u Marinadi Denisu Matijeviću

20. Lipanj 2020.

Pavao Vujnovac, vlasnik Prvoga plinarskog društva, izašao je iz vlasničke strukture Marinade. Njegov je udio kupio Denis Matijević, koji je inače preko svoje tvrtke Agrofructus većinski vlasnik Marinade, koja broji još 62 suvlasnika.

Razlog zašto je Vujnovac prodao svoj udio leži u tome, objašnjava Matijević, što su njegova tvrtka Marinada i Vujnovčeva Enna Agro osnovale novu tvrtku Enna Fruit, koja je preuzela poslove koje je dosad radila Marinada.

Kako bi izbjegli da Vujnovac i preko Enna Agra i Marinade bude u vlasništvu novoosnovane tvrtke, odlučili su se da ga Matijević isplati. Na taj je način stvoreno novo partnerstvo u hrvatskoj poljoprivredi, a Vujnovac, koji je prije dvije godine ušao u trgovanje žitaricama i uljaricama putem svoje spomenute tvrtke, sada je posao proširio na voće i povrće.

– Hrvatsko tržište voća i povrća relativno je malo te je njegova konsolidacija strateški važna i za poljoprivredne proizvođače i za kupce. Ovim povezivanjem i sinergijom, koja proizlazi iz njega, Enna Fruit preuzima vodeću poziciju u organizaciji proizvodnje, otkupu, distribuciji i preradi voća i povrća na području Hrvatske i regije – poručuje Matijević. 

24. travanj 2024 11:05