Tvrtke i karijere
StoryEditor

Petrol odmah po preuzimanju postavio svog direktora za predsjednika Uprave Croduxa

08. Listopad 2021.
Boris Antolovič Crodux_1

PETROL je odmah po preuzimanju CRODUXA postavio svoju upravljačku strukturu. Umjesto Drage Antić novi predsjednik Uprave je Boris Antolovič, direktor zagrebačkog PETROLA koji vodi sve operacije slovenske naftne kompanije u Hrvatskoj. Dosadašnji prokurist Vladimir Kuzmić promoviran je u člana Uprave, i jedini je od garniture Ivana Čermaka ostao u upravljačkom vrhu.

Mandat je u srijedu završio Gordani Kronji, i Hrvoju Čermaku, kao i prokuristima Igoru Crnobrnji, Marijani Čermak i Andrei Čermak. Prokura je dodijeljena Joži Smoliču, članu Uprave matične slovenske kompanije.

Samozatajni slovenski menadžer Boris Antolovič na čelu PETROLA u Hrvatskoj je od 2013., najprije kao predsjednik Uprave, koja je prošlog ljeta rasformirana i on je otad na direktorskoj poziciji.

I prije akviriranja CRODUXA godinama je među najmoćnijim stranim menadžerima u Hrvatskoj. Njegova upravljačka moć narasla je sa Petrolovih 2,9 milijardi kuna na 6,8 milijardi. Na taj način postao je edrugi najmoćniji stranac u hrvatskom biznisu, odmah iza predsjednika Uprave INE Sándora Fasimona.

S obzirom da su to podaci o poslovanju obiju kompanija u 2020., koja je bila izuzetno loša za sve naftaše zbog lockdowna i manje potrošnje goriva, može se očekivati da je stvarna snaga zajedničkog koncerna sa 204 benzinske postaje na razini od desetak milijardi kuna prihoda na godinu.  

Osim PETROLA d.o.o. i CRODUXA, slovenska kompanija vlasnik je još nekih tvrtki u Hrvatskoj. Najveća među njima je GEOPLIN (242 milijuna kuna prihoda u 2020.), a tu su i PETROL JAVNA RASVJETA, ADRIA-PLIN, ZAGORSKI METALAC, te dvije vjetroelektrane – LJUBAČ i GLUNČA.

01. svibanj 2024 09:00