Tvrtke i karijere
StoryEditor

Pevex: Tko je Kristina Prokš, predložena za NO nakon ostavke Marija Radića

05. Srpanj 2020.
Kristina Prokš, nekad Martinović

Kristina Prokš predložena je za novu članicu NO-a PEVEXA nakon što je politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić podnio ostavku na poziciju predsjednika Nadzornog odbora kako bi otklonio bilo kakvu, a posebno financijsku povezanost PEVEXA s pokretom Miroslava Škore.

Istodobno se odvijala rekonstrukcija NO-a, koji je smanjen sa sedmero članova na troje. U NO-u više nisu dosadašnji zamjenik predsjednika Željko Mandić te Slaven Marinčić, Mladen Mikolčević i Marko Varga, a dosadašnji član NO-a Damir Spudić izabran je za zamjenika predsjednika NO-a. Kako je i predsjednik NO-a Radić podnio ostavku, u NO-u su ostali samo Spudić i Denis Predovan, pa je Skupštini PEVEXA, koja je sazvana za 7. rujna, predloženo da izabere Kristinu Prokš u NO.

Kristina Prokš u poslovnim je krugovima poznatija po djevojačkom prezimenu. kao Kristina Martinović, koje je u Sudskom registru promijenila u studenome prošle godine. Ona je još 2016. zamijenila Juricu Lovrinčevića na čelu uprava FILIRA, DICENTRE i BOBI SNACKSA. Suvlasnici svih triju tvrtki su Radić i Lovrinčević. Oni zajedno s Pavlom Vujnovcem vlasnički kontroliraju PEVEX. Najveći udjel drži Vujnovac (36,62 posto), a Radić i Lovrinčević preko svojih računa i DICENTRE zajedno imaju 36,5 posto.

Te tri tvrtke prošle su godine ostvarile zajedno 265 milijuna kuna prihoda. Doda li se tome izgledni nadzor nad PEVEXOM, koji je prošle godine prvi put preskočio dvije milijarde prihoda, upravljačka moć Kristine Prokš znatno će porasti.

22. travanj 2024 14:36