Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Cedevita promijenila naziv, Istarski supermarketi pripojeni Studencu, Sportske novosti Hanza mediji…

10. Siječanj 2020.
Ana Hanžekovićfoto Ratko Mavar/Lider
Piše:
piše Goran Litvan
[email protected]

Ljubitelji najpoznatijeg domaćeg napitka u prahu ne trebaju brinuti, i dalje će piti svoju Cedevitu, ali ATLANTICOVA tvrtka CEDEVITA promijenila je naziv - od početka godine posluje kao ATLANTIC CEDEVITA. 

Od Nove godine nema više ISTARSKIH SUPERMARKETA. Najveći istarski trgovački lanac pripojen je Omiškom STUDENCU, koji ga je prošle godine preuzeo. Dosad je rebranding odrađen u četiri trgovine, a ostalih stotinjak dobit će novi identitet u prvom tromjesečju.

HANZA MEDIA pripojila je svoju tvrtku SPORTSKE NOVOSTI. Također, članici Uprave i suvlasnici HANZA MEDIJE Ani Hanžeković proširene su ovlasti. Dosad je zastupala društvo 'zajedno s predsjednikom Uprave ili prokuristom', a sad zastupa 'samostalno i pojedinačno'. Tako ima šira ovlaštenja od predsjednika Uprave Marka Smetiška, koji i dalje zastupa društvo 'zajedno s članom Uprave ili prokuristom'. Ujedno je upravljačka struktura pojačana s dvije nove prokuristice – Zoricom Vitez Sever i Amalijom Bilušić, pa sad tvrtka uz dvočlanu Upravu ima i petero prokurista.

Tvrtka HAWLE iz Koprivnice pripojena je METALSKOJ INDUSTRJI VARAŽDIN. Vlasnik obiju tvrtki je njemački HAWLE, koji je preko koprivničke tvrtke preuzeo MIV.

Ljiljana Ivanek prestala je biti članica Uprave PAYTENA iz Zagreba. Ivan Bušić ostao je jedini u Upravi tvrtke koja se bavi platnim prometom za financijske i druge institucije.

Bernard Jean Manzano novi je direktor PACIFIC FRUIT LIMITEDA iz Zagreba umjesto Jorgea Luisa Aguirrea Maciasa i pridružio se u Upravi Omaru Salameu Carvajalu.

U Sudskom registru objavljena je odluka Skupštine AGROMEĐIMURJA, koja je 5. prosinca donijela odluku o povlačenju dionica sa Zagrebačke burze. Istovremeno je smanjen NO sa pet članova na tri člana. Tako u NO-u nisu više Darko Kolarek i Tihomir Peraić.

Otvoren je predstečajni postupak za PLAMEGAL - TRIO. Obiteljska tvrtka iz Rugvice u vlasništvu Ive Mršića i Simeune Mršić, koji njome i upravljaju, proizvodi plastičnu ambalažu. Došla je u minus od 29 milijuna kuna. U prijedlogu predstečajne nagodbe PLAMEGAL planira bankovne kredite (15,26 milijuna kuna) vratiti bez otpisa, u 108 mjesečnih rata (devet godina) s počekom od godinu dana. Ostali vjerovnici trebali bi otpisati 50 posto od 13,7 milijuna kuna, a ostatak od 6,85 milijuna kuna dobili bi u 48 mjesečnih rata (četiri godine) s počekom od godinu dana.

Elvis Banovac i Nives Pauletić novi su suvlasnici AGRARIJE BANOVAC iz Pazina, i u vlasničkoj strukturi pridružili su se osnivaču Vinku Banovcu, koji je opozvan s pozicije direktora. Novi suvlasnik Elvis Banovac imenovan je jedinim članom Uprave tvrtke koja se bavi prodajom alata i strojeva za voćarstvo, maslinarstvo, vinogradarstvo i vrt.

Dosadašnja suvlasnica i direktorica BRAVARSKOG PODUZEĆA ČELIK iz Dugog Sela Suzana Hudić-Čorhodžić postala je jedina vlasnica jer osnivač Slavko Hudić nije više u vlasničkoj strukturi. Karlo Čorhodžić imenovan je direktorom.

Sven Seidel novi je član i predsjednik NO-a PHOENIX FARMACIJE umjesto Clausa Franka Grosse-Natropa, koji se vratio na poziciju člana NO-a nakon mjesec i pol dana, kad je bio predsjednik NO-a umjesto Olivera Thomasa Windholza.

Igor Šadura nije više direktor GRADSKE PLINARE ZAGREB-OPSKRBE. Igor Pirija ostao je sam na direktorskoj poziciji.

Stephan Werner Nießner nije više član Uprave FERRERA iz Zagreba.

Majda Merić Iljazović nova je prokuristica u SIEMENSU umjesto Borisa Miljavca.

JADRANKA HOTELI iz Malog Lošinja promijenili su naziv u JADRANKA TURIZAM.

E.ON HRVATSKA (donedavni RWE HRVATSKA) vlasnički je preuzeo tvrtku KOPRIVNICA OPSKRBA od Gradskog komunalnog poduzeća KOMUNALAC, koji je također izašao iz suvlasništva KOPRIVNICA PLINA.

Krešimir Kuterovac prebacio je vlasništvo tvrtke AGROAN iz Velikog otoka (Legrad) na svoju drugu tvrtku AGROPORC iz Petrinje.

24. travanj 2024 17:51