Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Direktor na samo tri dana, nova nadzornica HEP – Toplinarstva, smjena na čelu Fortenovine Energije Gradec…

02. Travanj 2021.
Branko Putarek - zamjenik gradonačelnika Ivanca i direktor Poljoprivrednog poduzeća Ivanec

Zamjenik gradonačelnika Ivanca Branko Putarek nakon samo tri dana vratio se na čelo POLJOPRIVREDNOG PODUZEĆA IVANEC umjesto Rudolfa Gotala, koji je bio na čelu tvrtke samo od 13. do 15. ožujka.

Vanja Varda nova je članica i predsjednica NO-a HEP – TOPLINARSTVA umjesto Snježane Pauk, a Lidija Lovrić Andrijašević nova je članica NO-a umjesto Helene Božić.

Krešimir Milorad novi je predsjednik Uprave ENERGIJE GRADEC. Dosadašnji direktor Nikola Nastav ostao je u Upravi, a Luka Ćurko nije više prokurist. Tvrtka je odnedavno u stopostotnom vlasništvu FORTENOVE, koja je preko svoje A.N.P. ENERGIJE preuzela 26 posto udjela od PROSPERUS FGS-a i 39 posto od INSPIRE INVESTMENTSA. Tvrtka upravlja s pet bioplinskih elektrana u Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj s instaliranim kapacitetom od 9,8 MW, koje se koriste biomasom iz poljoprivredne proizvodnje FORTENOVA GRUPE za proizvodnju električne energije iz bioplina. Milorad je imenovan i direktorom A.N.P. ENERGIJE, umjesto Luke Ćurka.

Ivan Čupor novi je član Uprave LOLE RIBARA umjesto Josipa Brazdičića.

Ivo Perković novi je član NO-a SISAČKOG VODOVODA umjesto Predraga Sekulića.

Ana Ljahnicky nova je direktorica u FAGRONU HRVATSKA iz Donje Zeline umjesto Kamila Rudeša i na toj se poziciji pridružila Rafaelu Padilli Papaceitu.

Dražen Medvedec novi je predsjednik Uprave tvrtke HRAST-EXPORT-PUKLAVEC. Vlasnica Štefanija Puklavec nepuna tri tjedna prije toga na direktorsku poziciju imenovala je Roberta Ivanušu umjesto Tihomira Puklavca.

Dean Ternjej izašao je iz vlasničke strukture VESTIGA iz Zagreba, koji sad ima petero suvlasnika.

Dosadašnji prokurist MINERAL IGM-a iz Zapužana (Benkovac) Nikola Šuškavčević novi je direktor u toj STRABAGOVOJ tvrtki, u kojoj je prokura dodijeljena Matiji Grabaru. Dejan Delić nije više član Uprave, a Ivan Bogdan nije više prokurist.

Klaus Weinhandl novi je direktor u ALPE ADRIJI POSLOVODSTVU umjesto Nade Bilobrk, a Kristina Vedriš dobila je novi direktorski mandat u tvrtki koja je u vlasništvu HETA ASSET RESOLUTIONA HRVATSKA. 

Aljaž Hvala novi je direktor VAL-METALA iz Zagreba umjesto Aneja Hvale, a Draginja Tejić ostala je na direktorskoj poziciji.

Ivica Levačić ostao je jedini direktor HRANA TECA nakon što je Hans Schoenmaker, menadžer matične tvrtke, njemačkog PROCESS-PACK INTERNATIONALA, prestao biti direktor u Čakovcu.

Tvrtka SPECTRUM BRANDS HRVATSKA promijenila je naziv u VARTA CONSUMER HRVATSKA. Posljedica je to globalnog osamostaljivanja VARTE iz SPECTRUM BRANDSA. Tako je i u Hrvatskoj vraćen naziv sličan nekadašnjem – VARTA REMINGTON RAYOVAC.

Irena Bajan Varat nova je zastupnica hrvatske podružnice kompanije 3M (EAST) umjesto Richarda Gigera. Ostalo troje zastupnika nisu promijenjeni.

Vlasnik zagrebačkog KNEŽAKA Teo Marelić povukao se s direktorske pozicije i preuzeo prokuru, a Tea Marelić ostala je direktorica.

Tvrtka HOME&MORE u vlasništvu Sandre Anić Milošević ušla je u vlasničku strukturu PASTORA, koji ima još dva suvlasnika. To su CREBRO Konstantina Darmaniyana i PASTOR – TVA, koji je pak u većinskom vlasništvu PASTORA (88,72 posto).

Melita Stojanović nova je direktorica u tvrtki TOS TVORNICA OPREME I STROJEVA iz Kneževa (Popovac) i na toj se poziciji pridružila suvlasnicima Mladenu Orešiću i Cyriaku Laneru.

22. travanj 2024 21:21