Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Direktorska smjena u Vindonu nakon 16 godina, promjene u Radniku, Sandozu…

05. Ožujak 2020.
Mladen Gajski

Mladen Gajski otišao je s direktorske pozicije u VINDONU. Bio je punih 16 godina, praktički od samog otvaranja, na čelu tog VINDIJINOG slavonskobrodskog pogona. Sad će se moći više posvetiti svojoj plantaži lješnjaka u Zagorju. Nova direktorica je Brođanka Anita Stanić.

Marko Katanović novi je član Uprave RADNIKA iz Križevaca umjesto Krunoslava Vavre.

SANDOZ iz Zagreba promijenio je organizacijsku strukturu. Ukinut je Nadzorni odbor, a hrvatski ogranak ovog proizvođača generičkih i biosličnih lijekova koji posluje u sklopu NOVARTIS GRUPE sad umjesto direktora vodi Uprava. Dosadašnji direktor Igor Haralović sad je predsjednik Uprave, u kojoj su mu se pridružili predsjednik NO-a Andrej Pardo i njegov zamjenik Daniel Michálek.

Tvrtka VSV KOMUNIKACIJE promijenila je naziv u SV KOMUNIKACIJE. Vlasnik i direktor tvrtke je Sven Vorih, a suvlasnica i direktorica do 2018. bila Vlatka Svedružić Vorih.

Direktor i jedan od dosadašnjih suvlasnika Vjekoslav Sorić preuzeo je kompletno vlasništvo SOMARA iz Zadra od Marice Sorić, Nikole Sorića, Ive Martinko, Nives Katalenić i Vladimira Martinka.

Tvrtka No42 promijenila je naziv u SHAPE 404, povećala temeljni kapital s 20.000 kuna na 100.000 kuna i ojačala vlasničku strukturu. Dosadašnjim suvlasnicima Zoranu Štekoviću (predsjednik Uprave), Marku Lokasu (član Uprave), Nikoli Kovaču i Nikoli Vrdoljaku (direktor i suvlasnik tvrtke 404) pridružili su se Davor Teskera, Nenad Kljajić, Domagoj Kovačević i Mislav Ružić

Marinko Mileusnić novi je član NO-a UNIKOMA iz Osijeka umjesto Tomislava Glavaša.

Jehudi Mostart i Signe Punnek novi su direktori tvrtke IQVIA ZAGREB umjesto Kevina Johna Turlanda. Gjon Mirdita ostao je na direktorskoj poziciji.

Jelena Glavina nova je članica NO-a AGROMEĐIMURJA kao predstavnica radnika nakon što je Marijo Serc podnio ostavku.

Serena Scermino nova je vlasnica NOCLERIUSA iz Gračaca umjesto Alfreda Scermina.

Nikola Smirčić izašao je iz vlasničke strukture RATHMANNA iz Dubrovika, koji sad ima petero suvlasnika.

RAZVOJ GRADNJA iz Zagreba izašla je iz stečaja jer sad ima dovoljno imovine za namirenje razlučnog vjerovnika, ZAGREBAČKE BANKE. Naime, prodala je stanove u zgradi izgrađenoj u ulici Jure Kaštelana na zagrebačkom Borongaju. Stečaj je bio pokrenut zbog neplaćenih potraživanja od 70,5 milijuna kuna. Tvrtka je u vlasništvu Sadije Harbaš, a direktorsku poziciju ponovo je preuzeo bivši vlasnik Branimir Benčić.

STRABAG AG imenovao je Haralda Kratochwila umjesto Zorana Stojića za zastupnika svoje zagrebalke podružnice, pa i dalje ima osmero registriranih zastupnika.

Habiba Legac preuzela je suvlasnički i upravljački udjel u FEROIMPEXU AUTOMOBILSKOJ TEHNICI od svog supruga Zorana Legca, i sad je jedina vlasnica i direktorica. Također je ukinula Nadzorni odbor tvrtke u kojem su bili Branimir Legac (predsjednik NO-a), Denisa Legac (zamjenica predsjednika NO-a) i Vlado Horvatić

Vlasnica i direktorica COLOR TRGOVINE iz Požege Matea Del Vechio dodijelila je prokuru Mirjani Kundakčić.

Goran Nikolić novi je direktor HERBALIFEA umjesto Martina Bartletta, koji je bio na toj dužnosti od osnivanja tvrtke, od 2009. godine.

Mađarska tvrtka MileGép Javító preuzela je agenciju za najam plovila ADRIATIC CHALLENGE iz Biograda od Roberta Langa, koji je dosad bio i direktor. Novi direktor je Zsolt Emődi.

Florian Fredy Eckstein izašao je iz suvlasništva MICAH ELEKTROMOTORA iz Zlatar Bistrice i nije više direktor.

Tvrtka BAROMETAR nije više suvlasnik QUATRO BAROVA iz Zagreba, a direktor BAROMETRA Kristijan Babić nije više direktor u QUATRO BAROVIMA, gdje je sad Igor Šapina jedini vlasnik i direktor.

15. travanj 2024 09:08