Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Dragan Kovačević tužio Janaf zbog smjene, Imex banka bez predsjednika Uprave, obiteljska tranzicija u bjelovarskoj Masivi…

22. Prosinac 2021.
Dragan Kovačević

Stjepan Adanić dobio je novi mandat na mjestu predsjednika Uprave JADRANSKOG NAFTOVODA. Istodobno, u Registru je zabilježen spor između tužitelja Dragana Kovačevića, koji je bio predsjednik Uprave od 2012. do rujna 2020. godine, i Janafa radi pobijanja odluke NO-a o opozivu predsjednika Uprave. Podsjetimo, Kovačević je bio uhićen 17. rujna 2020. i određen mu je istražni zatvor. Vlada je tjedan dana nakon uhićenja predložila njegov opoziv i imenovanja Adanića za predsjednika Uprave. NO je sljedećeg dana taj prijedlog potvrdio.  

Siniša Špoljarec više nije predsjednik Uprave IMEX BANKE, a iz Uprave je otišla Dušanka Mišković. Boris Peko ostao je u Upravi, gdje mu se pridružila Dijana Kalinić.

Petar Jambreković prepustio je vlasništvo bjelovarske MASIVE Ivani Jambreković Doležal i Petri Jambreković, koje su mu dodijelile prokuru.

Tena Erceg Jelenčić imenovana je novom prokuristicom tvrtke ADIDAS CROATIA.

Žaklina Marević postala je nova zamjenica predsjednika NO-a ZRAČNE LUKE DUBROVNIK umjesto Ivice Martića, a Ivana Šušnjić prestala je biti članica NO-a.

Esad Jašari imenovan je novim članom NO-a riječkoga KOMUNALNOG DRUŠTVA ČISTOĆA umjesto Zdravka Cigića.

EKO-FLOR PLUS pripojio je tvrtku kći I.Z.D. ZELENO POLJE nakon što ju je preuzeo od Mate Braćića.

Tvrtka DRVO DELNICE pripojena je matičnoj tvrtki BUKVA COMMERCIUM u vlasništvu njezina člana Uprave Rade Maravića.

Tvrtka BRODOSPLIT-ČELIK promijenila je naziv u ČELIK RADNICI. Tomislav Čorak postao novi je predsjednik NO-a umjesto Nevena Balića, Luka Čadež njegov je zamjenik umjesto Gorana Tenžere, a Tomislav Zajec je postao novi član Odbora umjesto Teje Jerković.

Armin Behaderović imenovan je novim prokuristom tvrtke ŠIRBEGOVIĆ ZAGREB umjesto Nerme Širbegović Delić.

Ranka Jelovčić Najdenovski postala je nova prokuristica tvrtke G-M PHARMA ZAGREBA.

Tvrtka KRAJNIK SALES ASSISTANTS promijenila je naziv u ELEKTROPROFI KSA.

Ines Mikulić postala je nova direktorica tvrtke P & F ZAŠTITA umjesto Vilima Novinca.

19. travanj 2024 14:56