Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: E.ON nastavio s preuzimanjima, vlasnička promjena u Oktal pharmi, novi član Uprave Adidasa…

04. Rujan 2020.
Karl Kraus, E.ON Hrvatska

E.ON HRVATSKA preuzeo je PLIN-PROJEKT iz Nove Gradiške od dosadašnjih suvlasnika Marine Nicollette Ide Garghetti Sanchioli, Lorenze Garghetti –Sanchioli, te talijanskih tvrtki SOGEGAR S.P.A., INIZIATIVE MACCHI S.R.L. i REALE S.R.L. Sa direktorskih pozicija novi vlasnik opozvao je Ivana Helija i Vilija Repića, umjesto kojih su imenovani Milan Vondráček i Dean Gnjidić, koji su već direktori KOPRIVNICA PLINA i MONTGOCIM-PLINARE iz Svete Nedelje. Uz to, E.ON HRVATSKA u svom vlasničkom portfelju ima i tvrtke E.ON ENERGIJA, E.ON PLIN, E.ON SOLAR i KOPRIVNICA OPSKRBA. E.ON je zajedno s PLIN-PROJEKTOM preuzeo i tvrtku u njegovom vlasništvu MOSLAVINU PLIN IZ Kutine.

S tim akvizicijama E.ON Hrvatska dobio je još 19 tisuća kupaca i sad ima 43 tisuće kupaca unutar 1650 kilometara plinske mreže. Tako je donedavni RWE Hrvatska - koji kao i cijela kompanija od ove godine posluje u sustavu jednog od najvećih europskih distributera plina E.ON-a - postao treći najveći distributer plina u Hrvatskoj. 'Uspješno nastavljamo ostvarivati strategiju i postati jedna od vodećih tvrtki na hrvatskom tržištu plina', rekao je povodom najnovijih akvizicija predsjednik Uprave Karl Kraus.

Britanska tvrtka WBA UK HOLDCO 1 LIMITED preuzela je 49 posto vlasništva OKTAL PHARME od tvrtke ALLIANCE HEALTHCARE DEUTSCHLAND. Posljedica je to kupoprodaje s kraja prošle godine, kad je WALGRENS BOOTS ALLIENACE (WBA) preuzelo kontrolni paket ALLIANCE HEALTCAREA u Njemačkoj. Branko Parag, Marijan Škiljević i predsjednik Uprave Ivan Klobučar ostali su suvlasnici.

Ugo Belli novi je član Uprave ADIDAS CROATIJE, a Ivi Rukavini Polanski dodijeljena je prokura. U Upravi više nisu Andreas Johannes Richter i Ilias Katsaros.

Austrijski ATHOR izašao je iz vlasničke strukture METAL ELEMENTA iz Zagreba. Suvlasnici su ostali direktori Tomislav Smrekar i Andrija Kroflin, te prokurist Mario Plazibat. ATHOR je bio suvlasnik zagrebačkog trgovca čeličnim i željeznim građevnim elementima od 2016. godine.

Daniel Heinrich Grieder nije više direktor tvrtke HILFIGER STORES. Marten Jan Jacob Busscher ostao je sam na direktorskoj poziciji, a Martin Geest zadržao je prokuru.  

Otvoren je stečajni postupak za tvrtku AG TRADE. Račun tog jednostavnog d.o.o-a iz Slavonskog Broda u vlasništvu Mate Stanića, koji je dosad bio i direktor, blokiran je od studenoga prošle godine zbog neplaćenih obaveza od oko šest milijuna kuna. Našla se i na listi neisplatitelja plaća. Prošle godine iskazala je gubitak od 1,58 milijuna kuna. Za stečajnu upraviteljicu imenovana je Jelena Kordić, a ročište je zakazano za 21. listopada.

Vlasnica turističke agencije INTEGRAL ZAGREB Dunja Drakulić napustila je direktorsku poziciju i preuzela prokuru, a za direktora je imenovala dosadašnjeg prokurista Dalibora Drakulića.

Igor Mihajlov nije više suvlasnik splitskog MARINE CLUB INTERNATIONALA, ali je ostao na direktorskoj poziciji zajedno s Ivanom Carevićem, koji je sad jedini vlasni tvrtke.

Mirjan Kulovec nije više prokurist u tvrtki POLIRA iz Ozlja.

Boštjan Kreft novi je zastupnik hrvatske podružnice slovenskog IMP-a umjesto Matjaža Krajca i Mitje Kureta.

22. travanj 2024 11:55