Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: HNB potvrdio nove članove Uprave Zabe, brza smjena na čelu Hvaljen budi, Japanci promijenili naziv Piramide...

14. Lipanj 2021.
Tatjana Antolić Jasnić

Savjet HNB-a dao je suglasnost Tatjani Antolić Jasnić, Gianluci Totaru i Pavelu Vinteru za imenovanje u Upravu ZAGREBAČKE BANKE. Antolić Jasnić zamijenila je Marca Lotterija i zadužena je za Upravljanje i kontrolu rizika. Totaro i Vinter dosad su bili direktori Upravljanja ljudskim resursom, odnosno Podrške bankarskom poslovanju, a sad tim sektorima nastavljaju voditi kao članovi Uprave. Svi troje imenovani su do isteka tekućeg mandata Uprave, odnosno do 7. veljače 2023.

Nakon što je japanski NIPRO preko svoje belgijske podružnice kupio PIRAMIDU iz Sesveta od regionalnog private equity fonda BLUE SEA CAPITAL, za predsjednika Uprave postavljen je Stephan Arnold, a dosadašnji direktor Krešimir Sečak ostaje član Uprave. Tvrtka je ujedno promijenila naziv u skladu s vlasničkom promjenom i odsad PIRAMIDA posluje kao NIPRO PHARMAPACKAGING.

Antonio Toni Mrvelj novi je direktor tvrtke HVALJEN BUDI umjesto Joze Baraća, koji je na toj poziciji izdržao samo tri i pol mjeseca. U veljači je, naime, vlasnica Marija Mrvelj odustala od direktorovanja u tvrtki koja se pod brendom Energomobil bavi proizvodnjom solarnih autobusnih postaja, solarnog stabla, solarne ulične rasvjete, solarnih klupa i solarnih nadstrešnica te distribucijom i montažom solarnih panela.

ORBICOVA tvrtka kći ORBICO BEAUTY pripojena je matičnoj kompaniji.

MLINARU je pripojena tvrtka SEE BAKERY INTERNATIONAL, preko koje je realizirano preuzimanje od Mate Škoje.

U Sudskom je registru potvrđeno da je Ivan Leko 31. ožujka stupio na dužnost predsjednika Uprave CROMARISA umjesto dotadašnjeg direktora Gorana Markulina te da su u Upravu ušla dvojica novih članova – Dane Desnica i Giuseppe Virzi.

Marko Periša novi je član i predsjednik NO-a PRUŽNIH GRAĐEVINA umjesto Igora Pukeca.

Dosadašnja prokuristica tvrtke ABB Nela Škariot imenovana je članicom Uprave.

Direktor tvrtke STRAŽA-IMO iz Huma na Sutli Denis Čuček preuzeo je vlasničke udjele od Verice Krklec, Josipa Šurbeka i Josipa Humskog (iz Prišlina). Kao suvlasnik poduzeća za izradu čeličnih konstrukcija u staklarskoj industriji koje se izdvojilo iz TVORNICE STAKLA STRAŽA (današnji VETROPACK STRAŽA), pridružio se Antunu Čučeku (bivšem dugogodišnjem direktoru koji je danas prokurist), Živku Novaku, Stjepanu Špiljku i Josipu Humskom (iz Druškovca Humskog).

DANUVIUS MARINA iz Tribunja dobila je NO u kojem su Győző Lantos (predsjednik), Konrad Jan Tyrajski (zamjenik predsjednika) i Robertino Bilobrk. Za tvrtku koja upravlja Marinom Tribunj u ožujku je potvrđena predstečajna nagodba u kojoj je otpisano 60 posto od 113,5 milijuna kuna potraživanja, a preostalih 45,4 milijuna treba biti isplaćeno u roku od tri godine. Tvrtka je u vlasništvu Robertina Bilobrka, Jelene Rubeše Bilobrk te mađarskog dvojca Tamasa Vitezyja i Laszla Attile Kerekesa, a direktor je od potvrde predstečaja Tomislav Paškvalin.

Branimir Jolić nije više prokurist u Tvrtki STI PRO SOLUTIONS iz Zagreba.

Suvlasnica LJEKARNE SOKAČ-OSMAK iz Našica Dragica Sokač prepustila je direktorsku poziciju Saši Sokaču.

Suvlasnik PAPIRUS GRUPE iz Splita Igor Cokarić izašao je iz Uprave, pa sad tu veleprodajnu tvrtku samostalno vodi njegov partner Ante Bobelj.

24. travanj 2024 04:32