Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Majetićev povratak u Upravu Dok-inga, vlasničke promjene u restoranu Nautika, BDO-u…

11. Ožujak 2020.
Vjekoslav Majetićfoto Ratko Mavar/Lider

Vlasnik DOK-INGA Vjekoslav Majetić vratio se kao prokurist u Upravu tvrtke. Operativno ju je vodio do listopada 2018., kad je čelno mjesto prepustio kćerki Ani Pešić. Godinu dana kasnije na direktorsko mjesto postavio je Marija Grgurinovića (koji je prije toga bio član Uprave ALUFLAXPACK NOVOG), a kćerki je dodijelio prokuru.

Toni Lazarević novi je član Uprave NAUTIKE iz Dubrovnika, uz dosadašnje direktore Marija Raiča i Ivu Dobroslavića. Njih trojica istodobno su postali novi suvlasnici. Tvrtka, kojoj je dosad jedini vlasnik bio Erih Kolak, upravlja dubrovačkim restoranima Nautika, Panorama, Dubravka 1836 i Gradskom kavanom Arsenal.

Zoran Vuk i Zdenko Balen nisu više suvlasnici BDO CROATIJE. Ta revizorska i konzultantska tvrtka dio je međunarodne BDO mreže nezavisnih tvrtki, a sad mu je jedini vlasnik BDO GRUPA, koju su u lipnju prošle godine osnovali Ivan Šimac, Hrvoje Stipić i IVSOL SMARTCOM, odnosno vlasnik Darko Horvat. On ju je početkom svibnja vlasnički preuzeo od Stjepana Oreškovića, Igora Varivode i Luke Oreškovića, koji su je osnovali početkom 2018. i u toj je godini prijavila jednu kunu prihoda.

Zsolt Ardó novi je član NO-a OTP BANKE.

Dosadašnji član NO-a TEHNIKE Tomislav Bronić izabran je za zamjenika predsjednika NO-a umjesto Hrvoja Markovinovića, koji više nije u NO-u.

Antonio Deranja pridružio se na direktorskoj poziciji u TEXO MOLIORU Ivici Krili, koji je direktor građevinske tvrtke iz Cavtata od 2013.

Maja Colić nova je članica NO-a splitske komunalne tvrtke ČISTOĆA umjesto Dražena Delića.

Dosadašnja prokuristica BECKMAN COULTERA Lidija Beg Papak nova je direktorica u zagrebačkom ogranku američke farmaceutske tvrtke. Na toj poziciji pridružila se Tomislavu Lipovšeku i Todoru Minkoffu Staneffu.

Miho Balija nije više član Uprave tvrtke HOTELI MAESTRAL, a dosadašnji predsjednik Uprave Julio Srgota sad je jedini član Uprave hotelijerske kompanije u većinskom vlasništvu Danka Ćorića koja upravlja s pet dubrovačkih hotela.

Ante Mađerić jedini je član NO-a RIJEKA SPORTA koji je ostao u novom sazivu, i novi je predsjednik NO-a umjesto Luciana Sušnja. Četvorica novih članova su Renato Kostović (zamjenik predsjednika NO-a), Slaviša Bradić, Sandi Basić i Marko Strahija, a u NO-u više nisu Igor Načinović, Henrik Grubiša i Lazar Antić.

Tvrtka VRHUNSKA RADIJSKA PRODUKCIJA izašla je iz vlasničke strukture RADIO DALMACIJE, ali je njen vlasnik Ivan Jurić Kaćunić ostao suvlasnik zajedno s Lidijom Šegvić Širo.

15. travanj 2024 10:33