Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Napokon odobrena predstečajna nagodba za Mucić&Co, akrobacije Hrvatskih voda, promjena u NO-u Multiplus carda…

08. Ožujak 2021.
Stanislav Mucić

Trgovački sud napokon je dopustio tvrtki MUCIĆ&CO sklapanje predstečajne nagodbe s vjerovnicima koji je otvoren još 2015. Prije toga je u Sudskom registru zabilježena ovrha nad vlasnikom tvrtke Stanislavom Mucićem 'pljenidbom 103.681 poslovnog udjela, svakog od 1000 kuna', što je cijeli iznos temeljnog kapitala od 103,681 milijuna kuna. Ovrhovoditelj je B2 KAPITAL, koji je tako stekao založno pravo. Riječ je o potraživanju od 37 milijuna kuna koje je B2 KAPITAL preuzeo od PBZ-a.

Tvrtka VODOPRIVREDNE USLUŽNE DJELATNOSTI u vlasništvu HRVATSKIH VODA izbrisana je iz Sudskog registra nakon što je podijeljena na dvije novoosnovane tvrtke: MARGARITA MARIS za ugostiteljstvo i ZGRADA 220 za održavanje nekretnina. No ZGRADA 220 nakon samo tri tjedna pripojena je MARGARITI MARIS i izbrisana iz Sudskog registra.

Goran Gašparić novi je član i zamjenik predsjednika NO-a MULTIPLUS CARDA umjesto Estere Ivanišević.

Marijana Bačić nova je članica NO-a COMBISA umjesto Damira Horvata.

Ivana Gucek više nije prokuristica u ERICSSON SERVICESU.

Branko Despot novi je upravitelj ZADRUGE BRANITELJA UNITA iz Vinkovaca umjesto Davora Pavelića koji je vodio zadrugu od osnutka 2016., a ostavku je podnio tri tjedna nakon što je otvoren predstečajni postupak. Prije toga tvrtki je račun bio blokiran mjesec i pol dana zbog neplaćenih 12,85 milijuna kuna. Ukupna potraživanja su gotovo 25 milijuna kuna, a glavni su vjerovnici Porezna uprava (19,13 milijuna kuna, ponajprije PDV-a) i ENDI iz Vinkovaca (5,72 milijuna kuna).

Dosadašnji prokurist tvrtke OKIROTO iz Pregrade Štefan Pavlinjek novi je direktor umjesto Branka Ficka.

Jelena Mrčela preuzela je od nizozemskog ARGENTUM VENTURESA dubrovački SAGRADA MANAGEMENT i promijenila mu naziv u ALEXANDRA HOTEL COLLECTION te preuzela direktorsku poziciju od Emila Ibrahima Ondera Uzela.

Goran Mlikota novi je član NO-a HOTELA IMPERIAL VODICE umjesto Aladara Metzingera.

Juro Križanović novi je član NO-a AUTO PROMETA SISAK umjesto Ivana Mlinarića.

Zvonko Cupar novi je predstavnik radnika u NO-a varaždinskih PARKOVA umjesto Sonje Kušter.

Hrvoje Svjetličić preuzeo je vlasnički udjel Gabrijele Tevž i direktorsku poziciju u HSK ADRIATICU iz Zaprešića i opozvao je prokuru Urbanu Golobu. Drugu polovinu vlasništva i dalje drži slovenska tvrtka DANA.

Maciej Krzysztof Gwóźdź povukao se s direktorske pozicije u BENEFIT SYSTEMSU na poziciju predsjednika NO-a umjesto Jarosława Komorowskog. Novi su direktori Boris Jurić, Petar Mažuran i Marko Bukovac, koji je suvlasnik s poljskim BENEFIT SYSTEMS INTERNATIONALOM. Tvrtka stoji iza kartice MultiSport koja tvrtkama, odnosno njihovim zaposlenicima, omogućava pristup u oko 400 sportskih objekata u Hrvatskoj, od kojih je stotinjak u Zagrebu.

Martina Vuković preuzela je zadarski SMART PLUS vlasnički i upravljački od Ivana Vukovića.

Alen Majsec i Vjekoslav Brđanin zamijenili su pozicije u upravljačkoj strukturi TITANA iz Vidovaca (Požega). Brđanin se povukao na poziciju prokurista umjesto Majseca, koji je sada direktor. Oni su i suvlasnici te tvrtke za razminiranje zajedno s Mirkom Mandićem, Zoranom Pletikosom i Damirom Zubakom.

Marin Biočina preuzeo je upravljanje UGOROM iz Rijeke od Tamare Cvitan. On je i suvlasnik te ribolovne tvrtke zajedno s Damirom Uhačem i Kristijanom Uhačem, a Nevio Uhač i dalje je prokurist.

Direktor tvrtke ZAMA iz Bestovja (Sveta Nedelja) Željko Poznić preuzeo je vlasnički udjel od Vjekoslava Raguža. Njegova majka Štefica Raguž druga je suvlasnica i prokuristica u tvrtki koja se bavi prodajom građevnog materijala.

19. travanj 2024 23:00