Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Nova članica Uprave Pevexa, ostavka u Addiko banci, Petar Ćorluka promijenio naziv tvrtke…

26. Listopad 2020.
Renata Duka

Renata Duka imenovana je članicom uprave PEVEXA. Dosad je četiri godine bila pomoćnica predsjednika Uprave za pravne poslove. Prethodno je tri i pol godine obnašala dužnost pomoćnice ministra pravosuđa. Prije Ministarstva pravosuđa radila je na Trgovačkom sudu u Zagrebu, Visokom trgovačkom sudu Republike Hrvatske i u javnom bilježništvu.

Pierre Marie Geneviève Serge Boscq podnio je ostavku na poziciju člana Uprave ADDIKO BANKA, u kojoj je proveo nepunih šest mjeseci.

LOGISTIKA VIOLETA promijenila je naziv u VIOLETA, kako se zove matična kompanija Petra Ćorluke sa sjedištem u Grudama (BiH).

Dosadašnji prokuristi u H&M HENNES&MAURITZU Johan Fredrik Björkstedt i Anders Peter Jonasson imenovani su članovima Uprave umjesto Claudije Oszwald i Aleksandre Filipov. Prokura je dodijeljena Adamu Gustavu Karlssonu, a opozvana je Katji Anneli Aholi Klamkin i Andersu Peteru Jonassonu.

Drago Lijović, Marko Milardović, Ivan Bogdan, Reinhard Bodner i Christian Messinger novi su zastupnici hrvatske podružnice austrijskog STRABAGA. Svi su oni od ranije prokuristi u STRABAGU d.o.o. 

Lovorko Mamić novi je predsjednik Uprave ATLASA umjesto Tomislava Varge.

Ionut Baltateanu imenovan je predsjednikom Uprave HETA ASSET RESOLUTIONA HRVATSKA. Tvrtku je vodio i od početka kolovoza, nakon što je Ivan Dujmović prestao biti predsjednik Uprave, ali kao zamjenik predsjednika Uprave, zbog čega je zamrznuo funkciju zamjenika predsjednika NO-a. Sad je definitivno izašao iz NO-a. Istovremeno je HETA smanjila osnivački kapital za 151 milijun kuna - sa 197,5 milijuna na 46,5 milijuna.

Ivan Leko nije više član Uprave HRVATSKIH DUHANA, a Zvonko Kolobara novi je član NO-a umjesto Johna Williama Bradyja, koji je opozvan još u ožujku.

Suvlasnik EUROCOMA iz Zagreba Davor Herceg povukao se s direktorske pozicije i preuzeo prokuru, a direktoricom je imenovana Radmila Herceg. Drago Martinjak ostao je direktor. On je i suvlasnik tvrtke, zajedno s Davorom Hercegom i sa svojom istoimenom obiteljskom tvrtkom iz Slovenije. EUROCOM se bavi veleprodajom i distribucijom školskog i uredskog pribora, promotivnih i darovnih artikala sa sjedištem u Zagrebu te poslovnicama u Osijeku i Splitu, a sa sestrinskim tvrtkama pokriva tržište Slovenije, BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Josip Krištić izašao je nakon samo deset mjeseci iz vlasničke strukture EKOWATTA. Dražen Vrban i Jurica Jug ostali su suvlasnici tvrtke iz Zagreba koja prodaje rasvjetna tijela.  

Marko Miljanović nije više prokurist u MEDIA-COMMERCEU iz Zagreba, kojom upravlja vlasnik Željko Miljanović.

Srđan Lerner nije više prokurist u IHC ENGINEERING CROATIJI iz Rijeke.

Josip Bišćan novi je direktor u INFINUMU i pridružio se u upravljanju tvrtkom ostaloj trojici suvlasnika – Tomislavu Caru, Mateju Špoleru i Nikoli Kapraljeviću.

Johannes Böck novi je član Uprave MAGNUM OPATIJE i pridružio se na toj funkciji dosadašnjoj direktorici Antoneli Tankosić.

Nakon izlaska iz vlasničke strukture ASCOMMERCEA iz Višnjevca (Osijek) Marija Vuko podnijela je ostavku na direktorsku poziciju, na kojoj su ostale suvlasnice Branka Vuko i Marina Vuko Abčić. Ivan Vuko treći je suvlasnik ove prehrambene industrije poznate po proizvodima sa znakom malog kuhara.

Vlado Iskra nije više suvlasnik VETERINARSKE STANICE RIJEKA, koja sad ima petero suvlasnika.

Dragica Marač, Vlasta Linić i Dženet Brkanić nove su članice NO-a tvrtke RIJEKA 2020., koja je u vlasništvu Županije, a preko koje se provodi projekt Rijeka – Europska prijestolnica kulture. Iz NO-a su izašle Nada Gunjača, Snježana Prijić Samaržija i Branka Filipović. Novi mandat dobio je jedino predsjednik NO-a Ivan Šarar.

25. travanj 2024 06:03