Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Obitelj Klemm preuzela Zagreb-Zaštitu, Škegro u NO-u Fragarije…

29. Listopad 2019.
Josip Klemmfoto Pixsell

Anamaria Klemm vlasnički je preuzela ZAŠTITU-ZAGREB od Šimuna Buzova i Damira Funčića. Ušla je i u Upravu tvrtke, zajedno s Ivanom Timekom, koji je direktor KLEMM SIGURNOSTI. Mario Šabić razriješen je članstva u Upravi, kojoj je na čelu ostao Marko Sauerbrunn. Promijenjen je i NO KLEMM SIGURNOSTI. Anamarija Klemm postala je predsjednica NO-a (umjesto Zorana Gajića), Slavko Muža njen je zamjenik (umjesto Marka Matića), a Marina Bošnjaković članica je NO-a umjesto Tihomira Baboka. KLEMM SIGURNOST u suvlasništvu je Josipa Klemma i Mladena Džajkića.

Borislav Škegro novi je član NO-a FRAGARIJE. On je ujedno suvlasnik QUAESTUS PRIVATE EQUITYJA, koji je pak suvlasnik FRAGARIJE.

Goran Šimunović novi je direktor AGROMILA umjesto dvočlane Uprave u kojoj su bili Milan Šimunović (predsjednik) i Milica Šimunović. Njih dvoje povukli su se na pozicije prokurista. Milica Šimunović i Goran Šimunović suvlasnici su tvrtke za proizvodnju stočne hrane iz Ivanić-Grada.

Mihael Marić novi je član tročlane Uprave EUROCABLE GROUPA umjesto Tomislava Hrena. Predsjednica Uprave Tihana Stupnišek i članica Uprave Irena Križan ostale su na svojim pozicijama.

Tauno Olju nije više član Uprave ERNST&YOUNG SAVJETOVANJA, a Majdi Pavleković dodijeljena je prokura.
Mihael Đipalo novi je član Uprave SAINT ALLIANCA iz Selca i pridružio se Miroslavu Đipalu. Njih dvojica ujedno su i suvlasnici tvrtke, odnosno ovlaštenici na poslovnim udjelima nakon smrti osnivača tvrtke Mirka Đipala.

Vesna Oršulić nije više suvlasnica VD GRUPE iz Vetova (Kutjevo). Jedini vlasnik sad je Damir Oršulić, koji je i direktor tvrtke registrirane za proizvodnju osvježavajućih napitaka, mineralne i drugih flaširanih voda.

Direktorica ZK-GRADNJE iz Zagreba Sanja Ferlan-Horvat pridružila se kao suvlasnica Zvonimiru Kelavi. Tvrtka je lani ostvarila prihod od 47 milijuna kuna, uz dobit od 2,5 milijuna.

Sami Yağci nije više direktor KUBAK STILA. Umjesto njega imenovana su trojica direktora - Ali Hakan Kubak (koji je i vlasnik tvrtke koja se bavi prodajom odjeće) te Kenan Fazlioğlu i Yavuz Selím Tut.

Hermina Krivić Mimica i Ante Mrčela novi su članovi Uprave agencije za nekretnine PERAGO iz Splita umjesto dosadašnjeg direktora Wilhelmusa Adrianusa Woestenburga.

Ilan Geri novi je predsjednik Uprave ISCAR ALATA iz Samobora umjesto Jacoba Harpaza. Dosadašnji direktor Marino Perić sad je član Uprave, a Ivana Bečiragić ostala je prokuristica. Ovaj zastupnik izraelskog ISCARA prodaje alate za metaloprerađivačku industriju. Lani je ostvario 37 milijuna kuna prihoda i iskazao dobit od 2,3 milijuna.

Vlasnik autoprijevozničke tvrtke S-SEČAN, Stjepan Sečan povukao se s direktorskog mjesta i dodijelio si prokuru, a direktorom je imenovao Pericu Sečana.

Mario Lekić novi je direktor zagrebačkog TEHNOKOMA. Na toj se poziciji pridružio Mladenu Novakoviću, koji je zajedno s Franjom Antolkovićem suvlasnik tvrtke koja pruža usluge u području energetike i procesne tehnike.

Britanski KOIOS CONSULTING preuzeo je vlasništvo zagrebačke IT tvrtke BETA TAU BETA od Branka Šlivarića, kojem se na direktorskoj poziciji pridružio Vlatko Malović.

16. travanj 2024 12:47