Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Obitelj naslijedila Tedija Slamića u Djelu, Agrolaguna dobila Upravu, potvrđene promjene u Pani…

27. Srpanj 2021.
Josef Stoppacher, Pana

Udjel pok. Tedija Slamića u trgovačkom lancu DJELO koji ima 60-ak trgovina u Šibensko-kninskoj županiji naslijedili su supruga Ana Slamić, kći Lucija Slamić ml. i sin Lovre Slamić. Tedi Slamić bio je suvlasnik s ocem Jozom Slamićem, a poslovanje vodi njegova majka Lucija Slamić. Život je izgubio potkraj siječnja kao jedna od četvero žrtava Branka Kolopera, koji je na kraju presudio i sebi. U osvetnički pohod krenuo je zbog stečaja svoje tvrtke MATKOL. Tvrtka DJELO bila je jedan od 63 vjerovnika – sa 111 tisuća kuna potraživanja od ukupnih više od 13 milijuna kuna.

Dosadašnja direktorica AGROLAGUNE Nerina Zec imenovana je predsjednicom Uprave, u koju je ušla Danijela Kontić. Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a Miodrag Borojević više nije u NO-u.

U Sudskom registru potvrđeno je da je Josef Stoppacher preuzeo poziciju predsjednika Uprave tvrtke PANA iz Turopolja (Velika Gorica) od Darija Bogdanovića. Prokura je dodijeljena Savi Ivanovu Dalbokovu. Austrijski WEITZER HOLDING, vlasnik WEITZER PARKETTA, ušao je 2018. u PANINU vlasničku strukturu, a Stoppacher je predsjednik Uprave HOLDINGA. Austrijanci su s pomoću tvrtke PONTES preuzeli većinski vlasnički udjel od MEĐIMURJEPLETA Alojzija Sobočanca, koji je u PONTESU zadržao kontrolni udjel od 25,5%.  

Božidar Ostrugač novi je član NO-a HEP-a TOPLINARSTVO.

Marku Kalčiću i Martini Baznik dodijeljene su prokure u BAUMITU.

Klara Arbutina nova je, treća direktorica u tvrtki SANO – SUVREMENA HRANIDBA ŽIVOTINJA iz Potoka (Popovača).

Dosadašnji prokurist NK-a OSIJEK Vladimir Čohar imenovan je direktorom, a Valentina Koprivnjak članicom Uprave kojoj je na čelu Ferenc Sakalj. U NO su ušli Deák Gábor i József Polyák.

AGRO-TOVARNIK dobio je novi NO. Na čelu mu je Tomislav Grgić umjesto Ljiljane Alivojvodić, njegov je zamjenik Goran Mijić umjesto Stjepana Katića, a treći je član Zdenko Grgić umjesto Vladimira Šišića.

Tvrtka DINOZA iz BiH izišla je iz suvlasništva u istoimenoj tvrtki iz Bošnjaka. No to ne mijenja vlasničke odnose jer je jedini vlasnik obiju DINOZA Mato Klarić.

Hrvoje Vranješ novi je član Uprave u tvrtki SA BIŠĆAN iz Karlovca umjesto Stjepana Starešinčića. U Upravi je ostao Dražen Pavlić, koji je imenovan zajedno sa Starešinčićem potkraj ožujka, dva tjedna prije nego što je Alenko Bišćan prodao svoju građevinsku tvrtku austrijskom GOLLNER IMMOBILIENU i odstupio s direktorske pozicije.

Ante Dragičević sudski je imenovan za privremenog upravitelja PLINSKOG CENTRA ZAGREB umjesto Željka Vincetića, protiv kojeg je drugi suvlasnik Mato Đurković pokrenuo spor – traži da ga se isključi iz vlasništva. Dragičevićev je osnovni zadatak da se brine o imenovanju nove uprave.

Radim Haluza imenovan je direktorom SIGMA POSLOVODSTVA iz Novigrada umjesto opozvanoga Diega Bana. Tvrtka upravlja marinom i hotelom Nautica u Novigradu i u vlasništvu je austrijskog NAUTICA POINTA Davora Maravića. Haluza je češki poduzetnik prisutan u nekoliko hrvatskih tvrtki, a najpoznatiji je kao suvlasnik i jedan od direktora kladionice SUPER SPORT.

25. travanj 2024 11:30