Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Okrupnjavanje Oktal Pharme i Atlanticove farmacije, ABB dobio Upravu…

25. Rujan 2020.
Ivan Klobučar, Oktal pharma

OKTAL PHARMA pripojila si je tvrtku TERRA LAB nakon što ju je u studenome prošle godine preuzela od Alena Karla i Marija Brainovića. Ta veledrogerija lani je ostvarila prihod od 1,8 milijardi kuna. Posluje u sklopu globalne kompanije WALGREENS BOOTS ALLIANCE, koja ima 49 posto vlasništva. Na čelu Uprave je Ivan Klobučar, koji je i suvlasnik, zajedno s WBA-om, Brankom Paragom i Marijanom Škiljevićem.

ATLANTIC PHARMACENTAR pripojen je FARMACIJI-SPECIJALIZIRANOJ PRODAVAONICI, koja je u vlasništvu ATLANTICOVE tvrtke FARMACIA HOLDING. Zajedno s lancem ljekarni FARMACIA, ATLANTICOVA farmaceutska divizija prošle je godine ostvarila 573 milijuna kuna prihoda, iskazala dobit od gotovo 19 milijuna kuna i zapošljava više od 500 ljudi.

Dosadašnji direktor ABB-a Željko Štruglin imenovan je predsjednikom Uprave, a prokuristica Aleksandra Ilišković sad je članica Uprave. Ova visokotehnološka tvrtka ojačala je upravljačku strukturu s petero novih prokurista. To su Danijel Jarak, Žarko Peleš, Nela Škariot, Damir Srdanović i Vatroslav Jakobović.

Nediljko Guvo nije više član NO-a HEP-TOPLINARSTVA.

Danijela Kralik nova je članica NO-a OLIMPIAS TEKSTILA iz Osijeka umjesto Dragice Mirković.

Članovi NO-a BINA ISTRE izrotirali su se na funkcijama. Dosadašnji član NO-a Francois Jean Paul Tcheng sad je predsjednik NO-a umjesto Charlesa Andrea Gilberta Paradisa, koji ostaje član. Ksenija Bertić promovirana je u zamjenicu predsjednika NO-a, a Vincent Pierre Avrillon-Rivault ušao je u NO umjesto Emmanuela Faugerea.

Hrvoje Čeović nije više direktor u PROCTER&GAMBLEU.

Dalibor Miloš novi je član NO-a TEHNIKE.

Lucija Slamić izašla je iz vlasničke strukture DJELA iz Šibenika, ali je ostala jedina članica Uprave. Suvlasnici su ostali Joso Slamić i Tedi Slamić.

Anita Stanić dobila je novi šestomjesečni mandat na poziciji direktorice VINDONA. Prvi put imenovana je u veljači ove godine, kad je zamijenila Mladena Gajskog, koji je na čelu te VINDIJINE slavonskobrodske tvrtke bio praktički od samog osnivanja, od prosinca 2003.

Robert Blažinović novi je član NO-a ĐURO ĐAKOVIĆ GRUPE.

Zamjenik predsjednika NO-a HETA ASSET RESOLUTIONA HRVATSKA Ionut Baltateanu imenovan je zamjenikom predsjednika Uprave umjesto Ivana Dujmovića, pa mu je mandat u NO-u stavljen u mirovanje.

Članica Uprave ZAGREBAČKOG HOLDINGA Marica Dusper nova je članica NO-a, GRADSKOG STAMBENO KOMUNALNOG GOSPODARSTVA.

Tanja Ožbolt Sterle nova je zamjenica predsjednika NO-a RAIFFEISEN STAMBENE ŠTEDIONICE umjesto Marka Jurjevića.

18. travanj 2024 08:19