Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Opet promjene među Lisičarima u Montmontaži, Lavčević Zadar i Palir dobili uprave, Perductor u stečaju…

17. Srpanj 2021.

Tajana Lisičar nova je zamjenica predsjednika NO-a MONTMONTAŽE umjesto Mirele Lisičar, a Mile Mihaljević novi je član NO-a umjesto Philipa Andrewa Rohana. Darijo Lisičar dobio je novi mandat na čelu NO-a.

Dosadašnji direktor LAVČEVIĆA ZADAR Ivo Rako postao je predsjednik novoformirane Uprave, u koju su ušli Hrvoje Perović i Dražen Čubrilo.

Vlasnik PALIRA iz Zagreba Marinko Babić imenovao je dosadašnje prokuriste Ivana Iličića i Filipa Babića članovima novoformirane Uprave, a on je direktorsku poziciju zamijenio onom predsjednika Uprave.

Otvoren je stečajni postupak za PERDUCTOR iz Lopara u vlasništvu Mirjane Pahljine. Tvrtka je u travnju 2020. podnijela zahtjev za otvaranje predstečajnog postupka, što je odbijeno, jer je već tada bio ispunjen razlog za stečaj. Račun je blokiran od kraja 2019., a tvrtka duguje oko šest milijuna kuna. U međuvremenu je PERDUCTOR dao svoju benzinsku postaju u zakup, za 10.000 kuna (+ PDV), tražeći odgodu otvaranja stečajnog postupka, ali BANKA KOVANICA već je pokrenula ovrhu i stečajni je postupak otvoren. Za stečajnog upravitelja imenovan je Slaven Gavrić, a ročište je zakazano za 28. rujna.

Nikola Šuškavčević novi je prokurist u STRABAGU umjesto Nikše Musulina.

Gordan Planinić novi je član Uprave KONČAR - INŽENJERINGA ZA ENERGETIKU I TRANSPORT umjesto Darija Runjića i Gorana Lecija.

Ivan Ergović izašao je iz NO-a tvrtke NEXE, i nije više prokurist.

Tvrtka ABBAZIA ULAGANJA Andreasa Bindera preuzela je manjinski udjel (5%) u IGM ŠLJUNČARI TRSTENIK iz Čiste Mlake (Rugvica) od Rolanda Žuvanića. Binder je direktor austrijskog AGRAM KIES ASSET MANAGEMENTA, većinskog vlasnika tvrtke koja je najveći dobavljač šljunka u zagrebačkoj regiji.

Marijan Škvorc novi je član NO-a AGROMEĐIMURJA.

Matjaž Marinšek novi je direktor tvrtke APOLLO HR iz Pustodola Začretskog (Sveti Križ Začretje) umjesto Janka Vogelmuta. Ista promjena dogodila se i u tvrtki BUBAMARA SVE ZA DJECU. Marinšek je direktor matičnih slovenskih tvrtki u vlasništvu Janka Vogelmuta (APOLLO) i Silve Vogelmut (PIKAPOKA). Tadeji Šteharnik dodijeljena je prokura u tvrtkama APOLLO HR, BUBAMARA SVE ZA DJECU, kao i u BABY CENTERU, u kojem je Marinšek direktor od ranije.

Tobias Richter i Nenad Kedžić nisu više direktori MULTIVACA iz Zagreba, kojim sad samostalno upravlja Danijel Krapinec.

Suvlasnik BOREL LIFTA iz Zaprešića Božidar Borevković povukao se s direktorske pozicije i preuzeo prokuru. Druga suvlasnica Dejana Borevković ostala je direktorica.

Nikola Svrtan novi je predsjednik NO-a HIDROBELA umjesto Vladimira Prinčevca. Ivanka Pek i Dragomir Ilić novi su članovi NO-a tvrtke koja upravlja vodoopskrbom u Belišću umjesto Dejana Šovagovića i Dragutina Fričana.

Marko Roginić vlasnički je i upravljački preuzeo MARKO GRADNJU od Gorazda Kordića i preselio sjedište iz Zagreba u Zabok.

18. travanj 2024 21:18