Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Pljušte ostavke u Liburnia Riviera Hotelima, Lipik Glasu…

04. Prosinac 2019.
Darko Ostoja nije više ni u Nadzornom odboru Liburnia rivijerefoto Pixsell

Nakon što je GITONE ADRIATIC u vlasništvu njemačke obitelji Lürssen preuzeo većinsko vlasništvo u LIBURNIA RIVIERA HOTELIMA od 'Ostojinih fondova', najprije je krajem rujna promijenjena Uprava, a zatim su na red došle promjene u NO-a. Ostavke su podnijeli predsjednik NO-a Franco Palma, njegova zamjenica Božena Mesec, te Darko Ostoja, Tin Dolički, Joško Marić i Ksenija Juhn Bojađijev. Novi predsjednik NO-a je Klaus Riederer, zamjenik Alexander Paul Zinell, i članovi Philip Göth, Thomas Mayer, Petar Crnov i Branimir Žarković. U deveteročlanom NO-u odnedavno su još Helena Masarić i Andreja Rudančić, a od 2017. Domijan Mršić.

Marco Rani novi je predsjednik Uprave LIPIK GLASA, a Marco Rondelli novi je član Uprave. Oni su imenovani umjesto Danijela Zadjelovića (predsjednik Uprave) i Sandre Crnković, koji su nakon nešto više od godinu dana na tim funkcijama podnijeli ostavke, što je već postao svakogodišnji ritual u Upravi te uspješne tvrtke. U ljeto 2017. ostavke su podnijeli Augusto Gasparetto (bio u Upravi od 2001.) i Alberto Bertolini (od 2006.). Zamijenili su ih Gregorio Napoleone i Aurelien Sacha Romain Benoit, ali su godinu dana kasnije podnijeli ostavke i preselili na pozicije predsjednika i zamjenika predsjednika novoosnovanog NO-a. Umjesto njih, tvrtku su sljedećih 15 mjeseci, do ostavki sredinom listopada, vodili Zadjelović i Crnković.

Arhitektonski ured STUDIO XXL promijenio je naziv, vlasničku strukturu i Upravu. Novi suvlasnik LNS TOURISM preuzeo je vlasnički udjel od Mare Kovač, Uga Farine, Roberta Farine, i tvrtki PLAN TRI, MOREA i A3, a u vlasničkoj strukturi ostali su Antun Diklić, Ivana Bobić Linke i Vedran Linke. Novi direktor je Petar Jurlina umjesto Vedrana Linkea i Ante Barade. Novi naziv tvrtke je HOTEL OLA, prema vlastitom projektu zdravstvenog i medicinskog turizma. Hotel Ola u Segetu Donjem izgrađen je uz pomoć bespovratnih sredstava EU.

Nenad Mrgan novi je član NO-a HŽ CARGA umjesto Želimira Halića.

ADRIA SNACK COMPANY promijenio je naziv u INTERSNACK ADRIA, u skladu s nazivom matične tvrtke sa sjedištem u Nizozemskoj INTERSNACK INTERNATIONAL, koja je početkom prošle godine preuzela vlasništvo proizvođača čipsa iz Hercegovca od FRANCKA.

Osmero suvlasnika CHROMOS AGRA izašlo je iz vlasničke strukture: Mara Svalina, Sunčica Šušak, Nada Božić, Kruno Horvat, Vibor Božić, Šimica Veršić, Rok Peunić i Dalibor Čačko. Tvrtka sad ima 117 suvlasnika.

Suvlasnik KORNAT ITTICE Ugo Basin napustio je direktorsku poziciju. Tvrtku za marikulturu i trgovinu iz Pakoštana sad samostalno vodi Denis Pece.

Csongor Bulcsu Nemeth novi je zamjenik predsjednika NO-a ADDIKO BANKA.

Tvrtka DE RIGO REFRIGERATION iz Zagreba promijenila je naziv u WSL REFRIGERATION, u skladu s promjenom naziva istoimene matične tvrtke u Srbiji.

Darko Spudić i Biserka Župčić prenijeli su svoj suvlasnički udjel u LJEVAONICI DUGA RESA na dosadašnje vlasnike Josipa Martiškovića i tvrtku KONTEX, koja je u vlasništvu njega i Nedeljke Martišković.

Davor Domitrović novi je član NO-a JADRANSKIH LUKSUZNIH HOTELA umjesto Nevena Stavera, kojem je istekao mandat.

IT SOFT iz Jastrebarskog promijenio je naziv u SETCOR.

Katijan Knok prenio je na sebe vlasništvo radijske postaje NARODNI sa svoje tvrtke NARODNI MEDIA MANAGEMENT. Isto je učinio Hrvoje Barišić s ANTENOM ZAGREB, pa je sad vlasnik on osobno, a ne njegova tvrtka ANTENA FM.

Vlasnik GRABOVINE iz Kruševice (Slavonski Šamac) Ivan Rimac prepustio je direktorsku poziciju Peri Radošu, a dva dana kasnije Upravu je pojačao i drugim direktorom, Juricom Pavlovićem.

25. travanj 2024 20:14