04. svibanj 2021.

Tvrtke i karijere: Pojačanja u hrvatskim upravama Marsa i Barille, potvrđene promjene u Pleter-uslugama, Fima-invest izašla iz Conty-plusa…

Marijan Mareković    foto Dražen Lapić

U Sudskom registru potvrđene su promjene u PLETER-USLUGAMA. Dosadašnja članica Uprave Martina Puljić imenovana je za predsjednicu Uprave umjesto Marijana Marekovića, a Denis Skubić dobio je novi mandat u Upravi koja je sad dvočlana. Izrotirane su i pozicije članova NO-a. Dosadašnji zamjenik predsjednika NO-a Ivica Krizmanić novi je predsjednik NO-a umjesto Zvonka Peternela, koji ostaje član NO-a, a novi zamjenik predsjednika je Mikica Gudeljević. Željko Dvekar dobio je novi mandat kao član NO-a.

Predrag Milinčić ušao je u tročlanu Upravu MARSA HRVATSKA.

Giovanni Vivio ušao je u Upravu BARILLE HRVATSKA umjesto Roberta Soresinija.

Darko Ciglenečki ostao je jedini vlasnik i direktor CONTY PLUSA nakon što je iz vlasničke strukture izašao FIMA INVEST, odnosno njegova tvrtka kći HONESTAS INCREMENTA. Zato predsjednica Uprave FIMA INVESTA Marijana Galović nije više prokuristica.

Marija Franičević nije više prokuristica u RASCU iz Kalinovca.

Tomislav Petričević novi je, četvrti direktor tvrtke MEDTRONIC ADRIATIC.

Sanja Bogdan pridružila se u vlasničkoj strukturi PHARMACIA LABORATORIJA Draženu Mišini i Jošku Luki Bogdanu, koji je i direktor.

BAKROTISAK iz Garešnice dobio je Upravu kojoj je na čelu dosadašnji direktor Josip Oslaković, a članovi su Dorijan Naletina i Dubravko Maričić.

Tomislav Krapec novi je direktor u tvrtki ROTUS NOVOSEL.

Vlasnici tvrtke ALATI STUHNE iz Pregrade preuzeli su kontrolu nad NO-om. Mirko Stuhne novi je predsjednik NO-a umjesto Damira Majcenića, a Zvjezdana Stuhne njegova je zamjenica umjesto Ivana Zubića. Njih dvoje upravljali su tvrtkom do 2017., kad je za direktora imenovan Miran Stuhne.

Štefica Filipović jedina je vlasnica murterske MARINE HRAMINA nakon što je njezina novoosnovana tvrtka MARINA FIMEL preuzela vlasnički udjel Jasne Šiletić.

Maja Radošević nova je prokuristica MEDIVE iz Kerestinca (Sveta Nedjelja) umjesto Drage Toth.

DENTSU AEGIS NETWORK (bivši VIZEUM) promijenio je naziv u DENTSU CROATIA.

Direktorica Silvija Balikić preuzela je AGROKLASTER SLAVONIJU (nekadašnji AGROKLASTER ČISTA PRIRODA) putem svoje BIO KOKE od tvrtke PANONIA SJEME u vlasništvu Mateja Balikića.

Yuri Sidorovich novi je direktor u DELOITTE SAVJETODAVNIM USLUGAMA umjesto Erica Danijela Olcotta.

Sanja Katalinić ušla je u vlasničku strukturu LJEKARNE RIJEKA umjesto Zdravka Saršona, koji je postao suvlasnik prije nepuna tri mjeseca, kad se zajedno s Ivom Usmijanijem i Đurđicom Miletović-Forempoher pridružio osnivačici Branki Pivac, koja je ostala ravnateljica.

Željka Ćuga Kupres pripojila je SIŽE KUPRES svojoj novoj tvrtki, TULIPOVCU iz Samobora. Prije toga joj je osnivač SIŽEA KUPRES Srećko Kupres prepustio svoj vlasnički udjel. Tvrtka je bila u predstečajnom postupku koji je otvoren u ožujku 2020., ali je prekinut jer dužnik u predstečaju nije isplaćivao plaće.

Vladan Zubak novi je predsjednik Uprave HOTELA VODICE, i pridružio se dosadašnjoj članici Uprave/direktorici Roberti Rudan Buršić.

Zorica Brečić izašla je iz suvlasništva u A2B EXPRESS LOGISTICI iz Zagreba, pa je sad jedini vlasnik Josip Krznarić, koji je i direktor zajedno sa Zvonimirom Kovačevićem.

Otvoren je stečajni postupak za VIALIT SENSUS Tomislava Medenjaka zbog blokade računa (od lipnja 2020.) teške 344 tisuće kuna. Stečajni upravitelj je Marijan Gudelj.

Vlasnik MEDIA SERVIS GLOBALA Ivan Jurić-Kaćunić prokuru je zamijenio direktorskom pozicijom na kojoj se pridružio Silviji Londero Šimleši. Ona je glavna urednica agencije Media servis koja proizvodi vijesti i druge sadržaje za 50-ak lokalnih radiopostaja. Ana Smrečki je prokuristica i programska urednica.

DANUVIUS MARINA izašla je iz suvlasništva tvrtke MERK & MERK JAHTE SERVIS TRIBUNJ, pa je jedini vlasnik ostao MERK&MERK Juliana Merka, koji je ostao jedini član Uprave obiju tvrtki. DANUVIUS MARINA je u predstečaju i odnedavno joj je na čelu Tomislav Paškvalin.

Direktor ELEKTROKOVINE ADRIA iz Splita Ante Plazibat pridružio se Željki Blažević kao suvlasnik.

Josip Džanko novi je direktor tvrtke NIZA iz Nize (Koška) umjesto opozvanog Davora Jurišića.