Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Potvrđene promjene u Elektrocentru Petek, sedmi ‘v.d.‘ mandat u Dubrovniku, novi šef Pastora TVA-a…

24. Ožujak 2021.
Krešo Petek

U Sudskom registru napokon je objavljeno da je osnivač ELEKTROCENTRA PETEK iz Ivanić Grada Krešo Petek prenio svoj vlasnički udjel na Mirjanu Petek, da je 17. rujna prošle godine prestao biti član i predsjednik NO-a te da je na tu poziciju izabrana Vesnica Petek. Krešimir Petek prvoosumnjičeni je iz afere Janaf i u istražnom je zatvoru proveo četiri mjeseca. Podsjetimo, Uskok sumnja da je Petek podmićivao bivšeg Janafova direktora Dragana Kovačevića te bivše gradonačelnike Velike Gorice i Nove Gradiške, Dražena Barišića i Vinka Grgića, kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove. Svi oni maknuli su se sa svojih pozicija, što je bio jedan od uvjeta da se nastave braniti sa slobode, jer se time otklanja opasnost od ponavljanja kaznenih djela za koje su osumnjičeni.

Frano Luetić dobio je sedmi uzastopni privremeni mandat (na šest mjeseci) na čelu ZRAČNE LUKE DUBROVNIK, koju je vodio najprije od 1998. do 2012., a sad je v.d. direktor pune tri godine − od veljače 2018.

I Nina Vojnić Žagar dobila je privremeni 'v.d. mandat' − treći zaredom − na čelu ZRAČNE LUKE PULA.

Dosadašnji član Uprave tvrtke PASTOR – TVORNICA VATROGASNIH APARATA Mario Martić imenovan je direktorom pa se Ingrid Žnidarić, koja je proteklih osam mjeseci bila zamjenica člana Uprave, vratila na poziciju predsjednice NO-a, a Konstantin Darmaniyan povukao se na raniju poziciju zamjenika predsjednice NO-a. Željko Lekšić nije više prokurist.

Nakon smrti vlasnika AGROMAISA iz Sesveta Ilije Ivančića, tvrtku su naslijedile, zasad kao ovlaštenice, supruga Veronika Ivančić i kći Tanja Ivančić, koja je i direktorica tvrtke.

Zvonimiru Grgiću dodijeljena je prokura u KERA TERMU.

Ana Matijević nova je članica NO-a zagrebačkoga GRADSKOG STAMBENO-KOMUNALNOGA GOSPODARSTVA umjesto Mirka Heraka.

Johannu Antonu Mariji Steureru dodijeljena je prokura u MASLINICI iz Rapca.

Dániel Székely novi je član Uprave KONICE MINOLTE umjesto Milana Kasíka.

Miji Pavelić (nekad Maržić) potvrđena je direktorska pozicija u tvrtki KAMP ŠIMUNI. Ona je bila direktorica proteklih osam godina, a posljednje dvije godine privremena upraviteljica. Istodobno je za drugu direktoricu imenovana Ivona Maržić Sobotnjak.

Osnivačica i jedina vlasnica KAPTOLA MEŠTROVIĆ Nada Meštrović povukla se s direktorske pozicije i preuzela prokuru, a novom direktoricom imenovala je Antoniju Meštrović.

Laurent Tiaffay nije više član Uprave tvrtke MZLZ – UPRAVITELJ ZRAČNE LUKE ZAGREB, pa je dosadašnji predsjednik Uprave Julien Pierre Coffinier postao direktor.

Christian Kilger nije više zastupnik hrvatske podružnice njemačke tvrtke LEONHARD MOLL BETONWERKE GmbH & CO KG, koja je registrirana u Zagrebu, niti direktor LEONHARDA MOLLA iz Vinkovaca. Kompletan posao kompanije u Hrvatskoj sad samostalno vodi Ivica Medić.

16. travanj 2024 10:37