Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Povratak Kralja na čelo RK Investa, Vrdoljak umjesto Šafrana u Metal productu, novi nadzornici u Pevexu…

05. Siječanj 2021.
Igor Vrdoljak, Barbara Vuković i Josip Tržec

Igor Vrdoljak novi je predsjednik Uprave METAL PRODUCTA nakon što se osnivač i vlasnik Stjepan Šafran povukao na čelo novoosnovanog NO-a. Vrdoljak je u METAL PRODUCT došao u lipnju 2019. s pozicije predsjednika uprave PROIZVODNJE MK (bivša DALEKOVOD PROIZVODNJA). Taj inženjer strojarstva donosi i 16 godina iskustva iz AD PLASTIKA gdje je bio konstruktor, tehnički direktor i generalni direktor na lokacijama u Rusiji. Vrdoljakova osnovna zadaća je da završi proces transformacije kompanije 'iz uspješnog obrta u samoodrživu i uspješnu srednje veliku tvrtku'. U Upravi su ostali Barbara Vuković i Josip Tržec.

INA si je pripojila tvrtku PETROL iz Jurdana, u kojoj je (bila) jedini dioničar.

Antonija Glavaš i Nenad Bračun novi su članovi NO-a PEVEXA, koji sad ima petero članova. Glavaš je članica Uprave PRVOG PLINARSKOG DRUŠTVA, čiji je vlasnik Pavao Vujnovac najveći pojedinačni dioničar (36,62 posto). Bračun je donedavno bio direktor Z1 TELEVIZIJE, koja je donedavno bila u PEVEXOVOM vlasništvu.

Osnivač RK INVESTA Robert Kralj vratio se na direktorsku poziciju, koju je napustio 2017., kad je vlasništvo i upravljanje prepustio Mateji Kralj. Prije dvije godine tvrtku je preuzeo kao 80-postotni vlasnik austrijski FAST PROCESSING, dio grupacije WEYLAND, koja u svom portfelju u Hrvatskoj ima i tvrtku WEYLAND METAL (donedavni MIP WEYLAND).

BOMARK PAK preselio je sjedište iz Varaždina u Ludbreg.

Marcel Jacobus Henri Van Der Hoek novi je predsjednik Uprave tvrtke ABB umjesto opozvanoga Željka Štruglina.

Jelena Mišak u ožujku je vlasnički i upravljački preuzela tvrtku DISPONO. U svibnju su FRUCTUS SOKOVI (u vlasništvu Denisa Matijevića, Matije Mikića, Dalibora Mikića i Ines Matijević) pripojeni DISPONU i izbrisani iz Sudskog registra, a sad je DISPONO pripojen MARINADI, koja ima 61 suvlasnika, Denis Matijević je predsjednik NO-a, a Jelena Mišak od svibnja je direktorica. 

Saša Mićević i dosadašnji prokurist Sašo Pušnik imenovani su direktorima SPORTINE i na toj su se poziciji pridružili Tomislavu Ljutiću.

Direktor GRAĐENJA RAŠIĆ Jerko Rašić prepustio je svoj udjel u tvrtki Iliji Rašiću, koji je sad jedini vlasnik, i prokuru je zamijenio direktorskom pozicijom.

Kristina Geci Smoljo nova je prokuristica u obiteljskoj tvrtki POLJODOM iz Grede (Maruševac), koja je u vlasništvu direktorice Nade Geci i prokurista Dragutina Gecija.

Tvrtka LNS TOURISM s Malte preuzela je vlasništvo VIKTORIA HOTELA. Hotel u Segetu Donjem bio je od 2015. u vlasništvu Marine Sadek (nekad Kornyukhove) i Nikolajusa Čumaka, koji su bili ovlaštenici na udjelu osnivačice Victorije Tsaydler

Franko Miočić nije više prokurist u tvrtki SUB ROSA iz Splita.

Bruno Georgiev i Ivan Valentić preko svoje tvrtke SEECP TEBRA 1 izašli su iz suvlasništva u TEHNO HOLDINGU iz Zadra. Jedini vlasnik sad je Siniša Colić, koji je od Georgijeva preuzeo i poziciju člana Uprave, u kojoj se pridružio Zdenku Zriliću.

SVEUČILIŠTE LIBERTAS nije više suvlasnik INVEST CONSULTA iz Zagreba. To zapravo znači izlazak Suzane Kulaš iz vlasničke strukture, u kojoj su ostali Gojko Ostojić i njegova tvrtka LIBERTAS ZASTUPANJE.

24. travanj 2024 17:55