Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Predsjednik Hajduka dobio partnere u svom hotelu, nova Uprava Barille Hrvatska, odlazak Welšana iz Olimpa…

29. Ožujak 2021.
Lukša Jakobušić

Predsjednik Uprave HNK-a HAJDUK SPLIT Lukša Jakobušić dobio je partnere u obiteljskom biznisu, tvrtki BRENUM, koja vodi mali One Suite Hotel u Srebrenom. Novi suvlasnici su slovenske tvrtke AVANTEAM STRATEŠKI MANAGEMENT i MA – NALOŽBE, čiji je vlasnik Rafael Kos preuzeo direktorsku poziciju u Upravi u kojoj su ostali Lukša Jakobušić i Roberta Jakobušić.

Kompanija TIGER TIM PRODUCTS sa sjedištem u Walesu izašla je iz 50-postotnog suvlasništva u OLIMPU iz Benkovačkog Sela (Benkovac). OLIMP je sad preko druge tvrtke, IPSE, u isključivom vlasništvu Hrvoja Petričića, koji je od osnivanja 2012. član Uprave, zajedno s Neilom Rowlandom Pophamom.

Cristiano Aloci novi je predsjednik Uprave BARILLE HRVATSKA, a Nina Gajšek nova je članica Uprave. Dosad je tvrtka imala pet direktora, od kojih su Beno Vižintin, Ivan Šujević i Roberto Soresini ostali članovi Uprave, a Evangelos Chatzimichalis i Georgios Spiliopoulos nisu više u upravljačkoj strukturi.

Marko Bogdanović nije više član Uprave OMV-INDOILA, u koju je ušao nakon što je većinsko vlasništvo od Tomislava Matkovića preuzela danska AVK GRUPA.

Antonio Samaržija novi je član NO-a MEDIKE umjesto Gracijele Balaban.

Krešimir Kartelo novi je član NO-a ZAGREBAČKOGA ELEKTRIČNOG TRAMVAJA umjesto Haruna Omerbašića, koji je od kraja prošle godine bio i zamjenik predsjednika NO-a.

NORDIC GAMING GROUP je preko svoje podružnice registrirane u Estoniji preuzeo INETRNATIONAL EVONU od OLYMPIC GROUPA. Tvrtka sa sjedištem u Stobreču upravlja lancem od 50-ak automat-klubova Vulkan.

Atila Varga nije više direktor u EUROKODU PISAČIĆ iz Zagreba.

Ivan Buršić novi je suvlasnik i direktor tvrtke HOTELI NOVI d.o.o. umjesto Toma Denisa J. Jeandarmea, a vlasnički udjel od tvrtke LIR, koja je izbrisana iz Sudskog registra, preuzela je tvrtka SKY CONSULTING u vlasništvu Gordana Širole, Aleksandra Milojevića i Zlatka Osrečkog.

Rudolf Gotal novi je direktor POLJOPRIVREDNOG PODUZEĆA IVANEC umjesto Branka Putareka.

Vlasnik MEDIA RAČUNALA iz Zagreba Goran Kos povukao se s direktorske pozicije na koju je imenovao Njegoša Tomića, a sebi je dodijelio prokuru.

Hannah Armstrong izašla je iz suvlasništva u NIRS TRGOVINI iz Splita. Jedini vlasnik sad je Kenneth Armstrong.

Franjo Pavičić novi je direktor tvrtke ĐURO ĐAKOVIĆ KOTLOVI umjesto Steve Jelenića, koji je razriješen na vlastiti zahtjev, iz zdravstvenih razloga.

Otvoren je predstečajni postupak za ČALE-AUTO iz Splita u vlasništvu Ante Čale, koji je uzrokovan prošlogodišnjim padom prihoda većim od 30 posto i ovrhom Porezne uprave od 577 tisuća kuna. U predloženom planu restrukturiranja planira se vraćanje kompletnog duga od 2,3 milijuna kuna svim vjerovnicima, ali uz odgodu − 60 mjesečnih rata (odnosno 24 rate za banke) nakon počeka od godinu dana.

14. travanj 2024 17:26