Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene na čelu Emporion-usluga, Ineteca, Porto-pana, Rapske plovidbe...

19. Studeni 2019.

Tihomir Brzica ostao je jedini direktor u EMPORION USLUGAMA nakon što je Sebastijan Prosenjak prestao biti direktor. Tvrtka u vlasništvu Marka Vojkovića i Juraja Mucka pruža usluge automatske obrade podataka u procesima provođenja zaštite autorskih prava. Njeni softverski servisi povezani su sa svim velikim pružateljima sadržaja (Google Play, YouTube, Deezer i sl.). EMPORION USLUGE imaju 80-ak zaposlenih, lani su ostvarili 37 milijuna kuna prihoda i iskazali blizu šest milijuna kuna dobiti.

Igor Poljanšek novi je direktor INETEC-INSTITUTA ZA NUKLEARNU TEHNOLOGIJU umjesto Matije Vavrouša.

Aleksandra Kuznetsova pridružila se kao direktorica PORTO-PANA dosadašnjem direktorskom dvojcu Nataliji Kiselevoj i Evgeniju Pankratovu. Njih troje su, zajedno s Albinom Pankratovom, suvlasnici tvrtke koja je sjedište preselila iz Ičića u Opatiju. Također, prokura je oduzeta Rajni Abram i Valeriju Rasskazovu.

Iz vlasničke strukture AURIC TIMBERA izašli su Boris Carlos Baron Adamovich i Nicolas Antonio Baron Adamovich, a ovaj drugi bivši suvlasnik ostao je prokurist. Nakon njihovog izlaska tvrtka ima devetero suvlasnika. Prokura je dodijeljena Marku Bursiku. Riječ je o tvrtki koja je osnovana pod nazivom "Slavonski hrast d.o.o." u listopadu 2013. Grofovske obitelji Adamovich i Pejacsevich, vlasnici velikih šumskih i privatnih posjeda u suradnji s njemačkim poslovnim partnerima odlučili su pokrenuti novi europski brend u proizvodnji hrastove građe i srodnih proizvoda, pa slatinska pilana početkom godine mijenja naziv u AURIC TIMBER i ulazi u grupaciju AURIC — SLAVONIAN OAK PRODUCTS kao najveća tvrtka. Osim nje, tu su još AURIC BARRELS, AURIC FORREST i AURIC NATURE.

Franko Debelić novi je predsjednik NO-a RAPSKE PLOVIDBE umjesto Gorana Rameše, a Edo Kocijan njegov je zamjenik umjesto Marina Šimičića. Treći član NO-a od ranije je Boris Debelić.

Vlasnik i direktor LASER INŽENJERINGA iz Zagreba Anđelko Kaščel dodijelio je prokuru Josipu Zrni i Leonardu Kaščelu. Tvrtka osnovana 2014. bavi se strojnom obradom metala, zapošljava 35 osoba i lani je ostvarila 25 milijuna kuna prihoda.

Ivan Milković novi je zamjenik predsjednika NO-a AUTO PROMETA SISAK umjesto opozvane Željke Desnice.

Članica Uprave KONAKA iz Zadra Vlasta Župan-Magašić preuzela je suvlasnički dio od Ivana Begonje. Ostali suvlasnici tvrtke koja upravlja zadarskim hotelom Porto su drugi član Uprave Davor Perat, te Nevenka Perat, Leopold Perat i Neno Perat.

24. travanj 2024 21:22