Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene na čelu Oglasnika, Grand hotela Adriatic, Rail&Sea…

22. Listopad 2019.
Grand hotel Adriaticfoto hotel-adriatic.hr

Suvlasnici OGLASNIKA Zdravko Raškaj i Nikola Dvojković vratili su se nakon pet godina operativnom vođenju tvrtke i kao direktori su se pridružili Željku Hudoletnjaku, koji je bio jedini direktor od 2015.

GRAND HOTEL ADRIATIC ima novu predsjednicu Uprave, Suzi Matiku, koja je dosad bila članica Uprave. Na čelno mjesto dolazi nakon Sylvije Premilovac. U dvočlanu Upravu ušla je Marija Golomeić Staniša. Tvrtka koja upravlja s dva opatijska hotela u vlasništvu je TERI-TRGOVINE Alberta Golomeića.

Tvrtka RAIL&SEA dobila je novu Upravu na čelu s Friedrichom Karlom Ahammerom umjesto Ankusha Bahla. Ahammer je ujedno direktor austrijske matične logističke kompanije koja je došla u Hrvatsku uz liberalizaciju željezničkog prijevoza. Zlatko Martić novi je član Uprave, a prokura je dodijeljena Oliveru Ibyju i Christianu Kücheru. Simona Jerak i Zoran Trifunović nisu više članovi Uprave.

Vera Pejić izašla je iz suvlasništva PLAMENA iz Požege, a u vlasničku strukturu ušao je Ivica Janković, pa ta ljevaonica koja proizvodi štednjake, kamine i peći na kruto gorivo ima i dalje 87 suvlasnika. Tvrtka je najveći poslodavac u Požegi, zapošljava oko 420 ljudi, bilježi lagani rast i lani je ostvarila rekordnih 190 milijuna kuna prihoda uz dobit od 28 milijuna kuna.

Trgovački sud u Pazinu otvorio je predstečajni postupak nad ULJANIK PLOVIDBOM i za povjerenika imenovao Borisa Debelića.

Marta Arambašić nova je suvlasnica PEKARSTVA KADULJA iz Darde umjesto Ivana Vukojevića. Ostalo troje suvlasnika su direktorica Nataša Vuletić, član Uprave Damir Petrović i Vera Arambašić.

Direktor POWER NEKRETNINA iz Zagreba Krunoslav Vuković od Željka Ćosića preuzeo je vlasništvo nad tom građevinskom tvrtkom koja je prve prihode ostvarila lani – 14,12 milijuna kuna, a u tri godine iskazala je 6,84 milijuna kuna gubitaka.

Suvlasnik SWEBYGGA Davor Radman povukao se s direktorske pozicije, na kojoj je sad ostao drugi suvlasnik Marijo Radman, koji je ušao u suvlasništvo i na direktorsku poziciju prije pola godine. Tvrtka posluje u sklopu RADMAN GRUPE.

Slobodan Manović novi je zamjenik predsjednika NO-a TEKIJE iz Požege umjesto Kristine Turković, a Dario Pažin novi je član NO-a umjesto Darija Ivkovića. Ostalih petero članova nisu se mijenjali.

Ivana Zovko nije više predsjednica Uprave PHRIXUSA iz Zagreba. Tvrtka koja je dio austrijskog koncerna ENGIE pruža integrirane usluge u području nekretninskog poslovanja. Sad je vode dvojica članova Uprave, Siniša Ravlić i Kruno Šelebaj.

Darko Rajić preuzeo je vlasništvo nad LJEKARNAMA RAJIĆ iz Požege od Mire Rajić, koja je ostala na poziciji ravnateljice.

MARS HRVATSKA, koji je dosad bio u izravnom vlasništvu MARS OVERSEAS HOLDINGSA iz SAD-a, sad je potpao pod nadležnost i u vlasništvo nizozemske ekspoziture MARS NEDERLANDA. Kompanija koja zapošljava 125.000 ljudi u 80 država ostvaruje godišnji prihod od oko 35 milijardi dolara. Hrvatske operacije 'teške' 200 milijuna kuna čine 0,8 promila kompanijskog prihoda.

Izidori Juroš oduzeta je prokura u TEPIH-CENTRU iz Zagreba, šest mjeseci nakon što joj je dodijeljena, pa je direktor Goran Fric opet jedini član Uprave.

Kimberly Jane Coari imenovana je zamjenicom predsjednika NO-a GRAND HOTELA IMPERIAL iz Dubrovnika umjesto Jamesa Tynana. Ostali članovi NO-a te MAISTRINE tvrtke dobili su novi mandat.

Prokurist INTERTIMA Jan Marinac imenovan je direktorom i pridružio se na toj poziciji vlasniku Drašku Marincu.

Goran Mihaljević novi je suvlasnik INGPROA iz Zagreba umjesto Ljiljane Sabić Rančić, koja više nije ni prokuristica. Mihaljević se također na direktorskoj poziciji u tvrtki koja koja ima web-shop za prodaju uredskog materijala, školskog pribora, računala, tonera i drugog materijala pridružio dvojici suvlasnika, Ivanu Sušnju i Tomislavu Sušnju.

24. travanj 2024 00:03