Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene na čelu Unicredit leasinga, Kentbanka, Model pakiranja…

10. Rujan 2020.
Gordana Martinovićfoto Dražen Lapić

Gordana Martinović nova je predsjednica Uprave UNICREDIT LEASING CROATIJE umjesto Marka Juranića, koji je sad član Uprave. U Upravi Zabine leasing kuće ostala je Nikolina Žganec, a Bogdan Drakulić zadržao je prokuru. Gordana Martinović ima preko 20 godina radnog iskustva u bankarstvu. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Financije, a 1997. godine pridružila se ZAGREBAČKOJ BANCI kao pripravnica. Nakon pozicija asistentice te voditeljice poslovnog odnosa, obnašala je niz rukovodnih pozicija. 2008. godine je imenovana direktoricom Poslovnog centra u Korporativnoj mreži, a 2009. godine preuzima funkciju direktorice Poslovnog centra za nekretnine te funkciju direktorice segmenta Veliki sustavi. Od 2015. godine obnašala je funkciju direktorice Korporativne mreže u Korporativnom, investicijskom i privatnom bankarstvu do 2020. godine kada je imenovana na funkciju predsjednice Uprave UNICREDIT LEASING CROATIJE.

Dosadašnji predsjednik NO-a KENTBANKA Hasan Ecesoy imenovan je predsjednikom Uprave i nije više u NO-u. U Upravi nije više Fikret Kartal, a ostao je Damir Brkić.

Jurica Brkić i Franjo Skok zamijenili su mjesta u Upravi MODEL PAKIRANJA iz Zagreba. Brkić je sad predsjednik Uprave, a Skok član Uprave. Davorka Mađerić dobila je novi mandat kao članica Uprave.

Otvoren je i zatvoren stečajni postupak za AUTO DESTINO iz Zagreba u vlasništvu Ivana Rožića. Prvi put stečajni postupak razmatrao se u proljeće 2019., zbog blokade od 19 tisuća kuna, ali je obustavljen nakon uplate i deblokade računa. Samo četiri mjeseca kasnije Fina opet predlaže otvaranje stečaja, ovaj put zbog blokade od 44 tisuće kuna, i taj je prijedlog sad dobio svoj sudski epilog.

Roko Stanić imenovan je u peteročlanu Upravu GRAND CIRCLEA DUBROVNIKA UMJESTO Joška Đurića.

Denis Pelić vlasnički je preuzeo tvrtku EUROM DENIS MALOPRODAJA od tvrtke EUROM DENIS u vlasništvu Tomislava Pelića, koji je ostao direktor u MALOPRODAJI, a vodi posao i u DENIS VELEPRODAJI, kao i u krovnoj tvrtki koja ima lanac od 16 trgovina za prodaju igračaka, a prodaje ih i on-line.

Danijel Krapinec novi je direktor u MULTIVACU iz Zagreba. Na direktorskoj poziciji u tvrtki koja je distributer istoimenog njemačkog proizvođača strojeva za pakiranje pridružio se Tobiasu Richteru i Nenadu Kedžiću.

Dosadašnji zamjenik predsjednice NO-a HRVATSKOG OPERATORA TRŽIŠTA ENERGIJE Dario Matanović postao je predsjednik NO-a umjesto Kate Sušac, koja je sad njegova zamjenica.

KAUFLAND je svoju nekretninsku tvrtku EUROPA ALFA LOG najprije pripojio tvrtki EUROPA - UPRAVLJANJE NEKRETNINAMA, a zatim ju je dao izbrisati iz Sudskog registra.

Marija Vuko nije više suvlasnica ASCOMMERCEA iz Višnjevca (Osijek), ali je ostala na direktorskoj poziciji, na kojoj su i suvlasnice Branka Vuko i Marina Vuko Abčić. Ivan Vuko treći je suvlasnik ove prehrambene industrije poznate po proizvodima sa znakom malog kuhara.

Osnivač STARCA IZ Kaštel Kambelovca Saša Svalina prebacio je vlasništvo na svoju drugu tvrtku, WHITE ROCK.

Dosadašnji član NO-a ZAVODA ZA FOTOGRAMETRIJU iz Zagreba Stanko Fratrić novi je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Katice Martinko, a Filip Pavelić novi je član NO-a. Predsjednik NO-a Miroslav Ciban dobio je novi mandat. Ciban i Fratrić su među većim dioničarima (sa 7,02 posto vlasništva, odnosno 6,53 posto).

GRAFIČKA KULTURA D T S pripojena je novoosnovanoj tvrtki DEBESPRINT. Direktor obiju tvrtki Stjepan Strah vlasništvo GRAFIČKE KULTURE mjesec dana prije pripajanja prepustio je Jadranki Strah, koja je tjedan dana prije toga osnovala DEBESPRINT.

Otvoren je i istovremeno zatvoren stečajni postupak za MODEU NOVU iz Garešnice, kojoj je račun blokiran od veljače 2019. zbog 2,9 milijuna kuna.

Miroslav Gavrilović preuzeo je vlasnički i upravljački MAXIMA USLUGE iz Zagreba od osnivačice tvrtke Marinele Gavrilović.

Marijan Regvat novi je član NO-a ACI GRUPE umjesto Andrijane Đuran.

Vlasnik i direktor CONTINENTAL FILMA Enver Hadžiabdić opozvao je prokuru Ivoru Hadžiabdiću.

Ivan Lončarić novi je direktor ZAGREBINSPEKTA iz Zagreba umjesto Marijana Matočeca.

24. travanj 2024 07:42