Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u menadžmentu Orbica, Končara, Francka, Siemensa…

05. Svibanj 2020.
Zvonimir Seki - iz Jamnice na čelo marketinga Francka

Snježana Zvonarević nije više direktorica u ORBICU, a Maja Roglić nova je članica NO-a umjesto Ide Roglić.

Josip Lasić iz NO-a je prešao u Upravu KONČAR ELEKTROINDUSTRIJE. Novi član Uprave je i Božidar Poldrugač umjesto Miroslava Poljaka. Promjene su se dogodile i u KONČAR-KET-u. Željko Tukša novi je predsjednik Uprave umjesto Gorana Lecija, koji je ostao u Upravi, kao i Darijo Runjić. Novi član Uprave je Ivan Tomšić. Iz NO-a KONČAR-KET-a izašli su Miroslav Poljak i Marina Kralj Miliša, a novi član NO-a je Josip Lasić, koji je ušao i u NO KONČAR-GENERATORA I MOTORA umjesto Mikija Huljića.

Dalibor Antić novi jed član NO-a PLINACRA umjesto Antonia Sesvečana.

Zvonimir Seki novi je direktor marketinga u FRANCKU, i bit će odgovoran i za razvoj strategije inovacija za tržišta Hrvatske i regije, kao i daljnju digitalizaciju marketinških i prodajnih kanala. U Franck dolazi sa slične pozicije iz Jamnice.

Krunoslav Brekalo i Ivana Ilić novi su prokuristi u SIEMENSU, koji sad uz dvočlanu Upravu ima i četvero prokurista.

Hrvoje Zajec novi je predsjednik Uprave tvrtke TEHNIČKI SERVISI ŽELJEZNIČKIH VOZILA umjesto Gorana Jurišića, koji je bio na čelu te tvrtke u vlasništvu HŽ PUTNIČKOG PRIJEVOZA prethodne tri i pol godine. Kruno Cavrić ostao je na poziciji člana Uprave.

Dario Jukić novi je direktor MERITUSA PLUS umjesto Ivana Posavca. Darko Horvat ostao je na direktorskoj poziciji.

Jelena Manojlović nije više predsjednica NO-a BRODOTROGIRA. Novi članovi NO-a su Katja Britvić i Dražen Cuculić. NO tvrtke Danka Končara (koji je i predsjednik Uprave) sad vodi zamjenik predsjednika NO-a Slobodan Vernić.

  

Dosadašnji član NO-a BRODOSPLIT-ČELIKA i BRODOSPLIT-MONTAŽE Goran Tenžera izabran je za zamjenika predsjednika u oba NO-a tih BRODOSPLITOVIH tvrtki.

Suvlasnik SIGNAL SISTEMA iz Zagreba Vedran Krešić nije više član Uprave, u kojoj je sad ostao samo drugi suvlasnik, predsjednik Uprave Dino Zgrablić.

Vlasnik i direktor MEDIVITE iz Zagreba Danko Prgomet ojačao je upravljačku strukturu tvrtke s toje prokurista – Mirjanom Prgomet, Danijelom Jerković i Stipom Prgometom.

Damir Sablić nije više prokurist KRUNA TRADEA iz Splita.

Suvlasnica SYSKITA Iva Erceg postala je prokuristica te softveraške tvrtke iz Zagreba.

Tugomir Ratimir Bjelčić novi je član i zamjenik predsjednika NO-a GOSPODARENJA OTPADOM SISAK umjeto Igora Smolčića.

Domagoj Vujica novi je 50-postotni suvlasnik i direktor velikogoričkog BAUELEKTRA i njegove tvrtke kćeri FIBER BUILDING SOLUTIONS umjesto Ervina Vujice. Drugi suvlasnik i direktor ostao je Ervinov brat Igor Vujica. Ervin Vujica od 2017. je načelnik općine Orle, i prenošenjem vlasničkih i upravljačkih prava u tvrtkama postupio je prema odluci Povjerenstva za sukob interesa, koje ga je zbog sukoba interesa kaznilo sa 4000 kuna.

Direktori S.T.A.R. DIGITALA Hrabren Suknaić i Petar Pavić vlasnički su prepisali na sebe tvrtku s osnivača, švicarskog S.T.A.R. DIGITAL INVESTA.

Dario Fodor nije više u vlasničkoj strukturi osječke HOSPITALIJE. Suvlasnici su ostali jedini član Uprave Mato Vuletić i Branimir Tijardović.

24. travanj 2024 06:44