Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u upravama Nexe grupe, Ininih tvrtki, Kelteksa, Jadrana…

03. Prosinac 2019.
Ivan Ergović

Dražen Ivezić novi je član Uprave NEXE GRUPE umjesto Ote Ostovića. Ostali članovi Uprave, na čelu s predsjednikom Uprave i većinskim vlasnikom Ivanom Ergovićem dobili su novi petogodišnji mandat. Ostović nije više ni direktor NAŠICECEMENTA. Stjepan Ergović promoviran je s pozicije direktora za predsjednika Uprave, a Josip Ergović dobio je novi, također petogodišnji mandat. Ovlaštenja su ostala ista za četvero prokurista – Velimira Večerinovića, Zlatu Riger Jukić, Ivana Ergovića i Vladimira Baričevića.

Natalija Kompari nije više na čelu dviju ININIH TVRTKI. Novi direktor INE JADRAN (bivši INAGIP) je Nikica Brusić, a novi šef podružnice INA ADRIJE (bivši ENI CROATIA, pa AGIP CROATIA) je Miroslav Perić.   

Tomislav Preglej dobio je prokuru u KELTEKSU iz Karlovca umjesto Ljiljane Klobučar.

Dosadašnji član Nadzornog odbora JADRANA iz Crikvenice Karlo Došen imenovan je zamjenikom predsjednika NO-a.

Davor Pavlović prestao je biti direktor ZEPTER ZESTA nakon samo dva tjedna na toj poziciji.

U vlasničkoj strukturi ISTARSKIH CESTA više nisu Dragica Tomić, Olivio Fabijančić, Slobodan Božac i Vladimir Živković, a novi suvlasnici su Slobodan Tomić i Ivan Božac. Istarska županija ima vlasnički udjel od 26 posto, a ostatak je nakon ovih promjena u rukama 133 malih udjelničara.

Krešimir Bakić, jedan od dvojice direktora BERLINERLUFT. TEHNIKE iz Gornjeg Stupnika, postao je suvlasnik tvrtke uz dosadašnjeg jedinog vlasnika, istoimenu austrijsku tvrtku.

Mijo Lorković prenio je vlasništvo KOLOSA iz Duge Rese na direktoricu Vlatku Lorković Ivšić, a on je ostao na poziciji prokurista.

Igor Bartolović novi je direktor LUKE TRANZIT OSIJEK umjesto Dalibora Džojića, koji je vodio tvrtku prethodnih sedam i pol godina.

Zdenka Lacković ušla je u vlasničku strukturu VETERINARSKE STANICE JASTREBARSKO umjesto Stjepana Lackovića, i sad je jedna od devetero suvlasnika.

Mariji Pean Novosel oduzeta je prokura u ADIDASU CROATIA.

Direktor tvrtke IVKA iz Čilipa (Konavle) Đuro Capor novi je suvlasnik tvrtke, koja je dosad bila u vlasništvu Đive Krilanovića i Mirana Krilanovića. Od svibnja je i Maro Capor član Uprave tvrtke koja upravlja hotelom Ivka na Lapadu.

Zvonko Vlahek i Čedomir Češković novi su članovi NO-a IVAPLINA.

Elvira Džafić nova je direktorica tvrtke HSH CHEMIE iz Zagreba umjesto Vere Dolinar. Tomaž Dolinar ostao je prokurist.

Češka tvrtka GEEN FI novi je suvlasnik tvrtke BIOMASS TO ENERGY BENKOVAC umjesto ECO CONSULTA. Ujedno je iz Uprave izašao vlasnik ECO CONSULTA Goran Pavlović.

RAIFFEISEN USLUGE pripojene su matičnoj tvrtki RAIFFEISENBANK AUSTRIA.

Maria Concepción Ortuño Sierra nova je zamjenica predsjednika NO-a DS SMITH UNIJAPAPIRA CROATIA iz Zagreba umjesto Elmara Biedermanna.

HOTELI TUČEPI, HOTELI BRELA i HOTELI ZLATNI RAT, dosad u većinskom vlasništvu SUNCE KONCERNA, pripojeni su toj tvrtki.

Brane Golubić i Tomislav Filipović novi su članovi NO-a CESTA SISAK umjesto Tomislava Penića i Snježane Tanasevski.

Karlo Šisl novi je direktor tvrtke IGMA iz Koprivnice umjesto Alojzija Gregura.

Robert Marinić novi je direktor VODOPRIVREDE DARUVAR umjesto Davora Rohlika.

Marija Siladi preuzela je vlasnički udjel i direktorsku poziciju u tvrtki SILADI iz Kotoribe od Nikole Siladija, a drugi suvlasnik, Josip Siladi, imenovan je prokuristom u tvrtki koja je od proizvodnje bučinog ulja u 25 godina razvila raznolik asortiman prehrambenih proizvoda – od brašna, kaša i sjemenki do čaja, meda, sokova, pahuljica i hrane za životinje.

14. travanj 2024 07:35