Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u vrhu Mlinara, Fragarije, Fokusa, Vagrosa Zagreb…

16. Listopad 2019.

Dosadašnji direktori MLINARA postali su članovi Uprave kojoj je na čelu Dominik Nikolić, a članovi su Marin Picukarić i Zlatko Miočević.

Dosadašnji predsjednik NO-a FRAGARIJE Vjenceslav Terzić imenovan je članom Uprave umjesto Mladena Kobera. Predsjednik Uprave i dalje je Tihomir Peraić, a NO trenutno ima šestero članova, na čelu sa zamjenicom predsjednika Jasminkom Goger Perić.

Franjo Žaja novi je direktor FOKUSA iz Zagreba umjesto Rene Turka. Stipan Vranješ i Nikola Vranješ ostali su prokuristi. Stipan Vranješ zapravo je vlasnik FOKUSA posredstvom svoje matične kompanije GRAFOTISAK iz Gruda (BiH). Najprije je postao 50-postotni suvlasnik, a 2017. preuzima ostatak vlasničkog udjela od Nikice Čubrića. Ova tvrtka za proizvodnju grafičkih proizvoda danas je lider u distribuciji u Hrvatskoj i BiH, a djeluje i na području Srbije. Samo FOKUS u Hrvatskoj zapošljava 128 osoba i prošle je godine imao 223 milijuna prihoda uz devet milijuna kuna dobiti.  

Nastavlja se mandarinski vrtuljak u VAGROSU ZAGREB. Katica Posavac bila je samo šest dana vlasnica tvrtke za distribuciju mandarina, koju je preuzela od Vlade Duspare, a od nje ju je sad vlasnički preuzeo Miroslav Pavelić, i sjeo umjesto nje i u direktorsku fotelju. Duspara se krajem prošle godine povukao s direktorske pozicije i za direktora imenovao Pavelića, a na to mjesto sjela je Posavac, kad je u ožujku vlasnički preuzela  VAGROS ZAGREB od Duspare.

Milorad Radivojević povukao se s direktorske pozicije u UNICHEM AGRU i preuzeo prokuru, a za direktora imenovao Juricu Bellea. Radivojević je vlasnik tvrtke iz Jakovlja posredstvom slovenskog UNICHEMA. Taj proizvođač sredstava za njegu i zaštitu biljaka ima podružnice u Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj i u SAD-u. Radivojević je otišao u mirovinu, i upravljanje matičnom slovenskom tvrtkom prepustio Robertu Surini.

Filip Vesel, Zorka Klepac i Marija Ožbolt nisu više suvlasnici GRAĐEVINARA iz Čabra, a Mirica Milanović ušla je u vlasničku strukturu, u kojoj je sad 14 suvlasnika.

Silvana Boban nova je članica NO-a HRVATSKOG OPERATORA PRIJENOSNOG SUSTAVA (HOPS) umjesto Sandra Abrama.

Samo Pavlovič nije više direktor RAUCHA CROATIA. Umjesto njega imenovana je dvočlana Uprava. Predsjednica je Stephanie Ganahl-Fetz, a član Darko Marić. Austrijski proizvođač voćnih sokova u Hrvatskoj je prošle godine ostvario 63 milijuna kuna prihoda.

Milena Perković nije više članica Uprave ARENA HOSPITALITY GROUPA zbog isteka mandata. Ostalo troje dobilo je novi dvogodišnji mandat: predsjednik Uprave Reuel Israel Gabriel Slonim i članovi Manuel Kraljević i Devanash Bakshi.

14. travanj 2024 04:27