Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Sedmi v.d. mandat u Croatia Airlinesu, promjene vlasnika i naziva Amerope i M.I.P. Weylanda…

15. Prosinac 2020.
Jasmin Bajić, Croatia Airlinesfoto Dražen Lapić/lider

Antonio Bergalio novi je član Uprave PRIVREDNE BANKE ZAGREB nadležan za Područje financijskog poslovanja (CFO).

Jasmin Bajić dobio je od Vlade rekordni sedmi šestomjesečni 'v.d.' mandat na čelu CROATIA AIRLINESA. Državna zrakoplovna kompanija u statusu privremenog upravljanja još je od rujna 2016. kada je Bajićev prethodnik Krešimir Kučko prvi put dobio privremeni mandat.

Tvrtka AMEROPA ŽITNI TERMINALI iz Vranjica vratila je stari naziv ŽITNI TERMINALI, kakav je imala prije nego što je ušla u grupaciju AMEROPA, koja je izašla iz suvlasništva prije mjesec dana. Sad je jedini vlasnik druga švicarska kompanija – MAURA ADRIATIC.

Tvrtka M.I.P.-METAL izašla je iz 50-postotnog suvlasništva u tvrtki MIP WEYLAND, koja je promijenila naziv u WEYLAND METAL, u skladu s nazivom jedinog vlasnika, matične austrijske tvrtke WEYLAND. Istovremeno je Zvonko Rešetar, vlasnik M.I.P.-METALA, napustio direktorsku poziciju, kao i prokurist Nenad Rešetar. U Upravi su na direktorskim pozicijama ostali Brigita Kralj i Norbert Thumfart. Njima se pridružio dvojac iz Uprave matične kompanije - Otto Felix Weyland kao direktor i Sebastian Schiefermüller kao prokurist.

Jasminka Vlašić Ivasović nova je direktorica u LINKSU umjesto Vesne (Tapšanj) Piljek.

WÜRTH-HRVATSKA dobio je NO, kojem je na čelu Steffen Harald Greubel, njegov zamjenik je Bernard Herrmann, a treći član je Markus Martin Sattler.

HOTELI DUBROVAČKA RIVIJERA pripojeni su tvrtki majci HUP-ZAGREBU, koja posluje u sklopu MAISTRE.

Pokrenut je postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad FLUIDOM SISAK. Država se, naime, usprotivila skraćenom postupku koji je predložila Fina zbog blokade računa koja je 24. rujna 2019. iznosila 259 tisuća kuna. Tvrtka je, naime, prema financijskom izvještaju za 2018. imala potraživanja od 4,6 milijuna kuna.  Zato je za privremenog stečajnog upravitelja imenovan Mateo Erceg, a ročište je sazvano za 2. ožujka 2021. u Bjelovaru. Tvrtku je u travnju prošle godine kao vlasnik i direktor od Marka Krajcara preuzeo Predrag Baltić-Poljak. To je priča vrlo slična onoj o FLUID IDEJI, koja je prošla isto preuzimanje, i već je u stečaju, a vjerovnici potražuju 1,6 milijuna kuna, od čega Porezna uprava potražuje gotovo milijun kuna.

Sanja Svilokos nova je članica Uprave tvrtke IGEA –INFORMACIJSKI SUSTAVI iz Varaždina umjesto Mirjane Jurković, a Silvija Vuković prestala je biti prokuristica. Jarmila Pezo ostala je predsjednica Uprave tvrtke u vlasništvu IN2.

Jakov Šundov novi je i jedini član Uprave HOTELA IMPERIJAL VODICE umjesto Ive Deana. Imenovan je tjedan dana prije nego što je pokrenut prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka. Tvrtka je u predstečaju koji je potvrđen 2015. godine.

Vlasnik i direktor TOP GLAZURA iz Rakovog Potoka (Samobor) Ilija Topić imenovao je Saru Topić za drugu direktoricu.

LJEKARNE ČOVIĆ – PAVIŠIĆ iz Trilja promijenile su naziv u DOBRE LJEKARNE.

Vlasnik i direktor SMARTPHONE I TABLET SERVISA iz Glogovca (Koprivnički Bregi) Stjepan Vanđija imenovao je Matiju Zadravca za drugog direktora.

Štěpánka Lebdušková nova je zastupnica hrvatske podružnice češke tvrtke ZAKLADANI STAVEB umjesto Libora Petrűa.

Otvoren je predstečajni postupak za SILOSE PITOMAČA u vlasništvu DIBE Ljerke Blažević i Joze Silovića. Matica je također u postupku otvaranja predstečaja, a ti problemi doveli su i tvrtku kćer do dubioza od 3,4 milijuna kuna. Bankama je predloženo da svojih 2,3 milijuna kuna naplate u devet godina (nakon počeka od godinu dana), a dobavljači bi trebali biti otplaćeni u kompletnom iznosu za četiri godine (osim malih vjerovnika, do 20.000 kuna, kojima se predlaže naplata za 60 dana).

15. travanj 2024 05:37