Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Školska knjiga dobila Upravni odbor i izvršne direktore, promjene u Flibi…

22. Siječanj 2020.

ŠKOLSKA KNJIGA prešla je na monistički model upravljanja, s Upravnim odborom umjesto Nadzornog odbora i izvršnim direktorima. Većinski vlasnik Ante Žužul ostao je predsjednik, ali sad Upravnog odbora, Blaženka Vuk i dalje je članica, a Ana Marija Žužul zamjenica je predsjednika UO-a umjesto Nade Žužul koja je bila zamjenica predsjednika NO-a. Dosadašnji predsjednik Uprave Mihovil Žužul postao je glavni izvršni direktor, a članica Uprave Matilda Bulić sad je izvršna direktorica.

Marc Guy Gérard Tenart novi je član Uprave FLIBE umjesto Alexandrea Richarda Nodalea, a Aurélie Mireille Jacqueline Sauvel Piketty nova je zamjenica predsjednika NO-a umjesto Franka Michela Deshayesa. Tvrka koja upravlja trgovačkim lancem Emmezeta istovremeno je proširila registraciju za djelatnosti kurirskih i poštanskih usluga.

Ivanu Stojeviću dodijeljena je prokura u PBZ CARDU.

Bruno Đurašević novi je, treći prokurist UNIQUA OSIGURANJA.

Vesna Gudelj nova je predsjednica NO-a JADROPLOVA umjesto Paška Karla, a Zoran Miletić novi je član NO-a. Istovremeno je objavljeno da Dalibor Filipović još od 30. lipnja nije član Uprave. Uostalom, on je već sljedećeg dana postao član Uprave tvrtke CONSULTATIO PRIMO i pridružio se u Upravi vlasnici Ivani Filipović.

Saša Novosel nije više član Uprave ALLIANZ ZB-a, društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima.

METUS iz Svete Nedelje dobio je Upravu, na čelu s predsjednikom Svenom Jakobom Holmom. Uz dosadašnjeg direktora Tomislava Medića, u Upravi su Dario Petković, Claes Fredrik Sven Mortimer Sederholm i Bengt Birger Lejdström, a Matiji Mediću dodijeljena je prokura. METUS je tvrtka iz Svete Nedelje koja se bavi ugradnjom, održavanjem i popravkom dizala. Osnovao ju je Tomislav Medić, a od 2015. suvlasnik je švedski SERENDIPITY.

Domagoj Njegovan novi je prokurist međunarodne pomorske i prometne agencije TRANSAGENT iz Rijeke umjesto Damira Tomljanovića.

Tanja Erceg Jelenčić od sredine prosinca direktorica je u WHIRLPOOLU CROATIA umjesto Przemysława Mareka Kucharskog. Pridružila se Vadymu Khoroshunu, koji je na tu poziciju postavljen tri mjeseca ranije.

BUDAMAR SOUTH izašao je iz suvlasništva u ENNA TRANSPORTU, pa je sad jedini vlasnik ENERGIA NATURALIS.

Josip Aračić novi je član Uprave GALEBA iz Omiša umjesto Stjepana Peze. Na poziciji prokurista i dalje je Hrvoje Šimić, direktor i najveći dioničar TEKSTILPROMETA, koji je vlasnik GALEBA. 

Gerardo (ELIA) Elia nije više prokurist CARISTRAP-EUROPE. Prokura je dodijeljena Damiru Linti. Ujedno je sjedište tvrtke preseljeno iz Zagreba u Mihovljan.

Marinko Ivanović novi je i jedini član Uprave LUKE ŠIBENIK umjesto Davora Škugora, kojemu je istekao mandat.

Tri tjedna nakon što je ušao u vlasničku strukturu ELEKTRO MERKURA iz Rijeke Alen Barčanov postao je novi direktor umjesto Borisa Kaurlota, koji je ostao suvlasnik, kao i Sanja Žgomba i Branko Berković.

MESNA INDUSTRIJA BRAĆA PIVAC pripojila je HOTEL PETKA svojoj tvrtki SOL TOURISM.

Nakon što je napustio direktorsku poziciju u AUTO KANTOCIJU, Franjo Kantoci u vlasničku strukturu uključio je novog direktora Marija Kantocija i Danijela Kantocija.

Novi predsjednik Uprave ĐURO ĐAKOVIĆ GRUPE Hrvoje Kekez ušao je u NO tvrtke ĐURO ĐAKOVIĆ SPECIJALNA VOZILA umjesto Marka Bogdanovića.

19. travanj 2024 05:54