Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjena i na čelu Zagrebparkinga, zaključen stečaj Maržićevog Volosko projekta, vlasničko preslagivanje u zagrebačkim Supernovama…

29. Prosinac 2021.
Krešimir Milinovićfoto Linkedin

Krešimir Milinović novi je šef ZAGREBPARKINGA umjesto Ane Preost. Osim toga, član Uprave ZAGREBAČKOG HOLDINGA Boris Sesar imenovan je na još jednu funkciju, ovog puta kao zastupnik podružnice VLADIMIR NAZOR umjesto Tomislava Družaka.

Otvoren je zaključen stečaj nad VOLOSKO PROJEKTOM Zorana Maržića, koji je bio i direktor. On je još 2015. predložio predstečajnu nagodbu, koja nakon niza sudskih sporova, žalbi i podnesaka nije realizirana. U prijedlogu nagodbe spominjana su potraživanja SUPERATOR NEKRETNINA od 101 milijun kuna, i njene vlasnice Dijane Maržić od 61 milijun kuna, koja su naknadno povučena. Novi prijedlog nagodbe došao je s tražbinama od 7,1 milijun kuna (i 53 milijuna kuna potraživanja razlučnog vjerovnika). U opsežnoj dokumentaciji spominje se i postupak utvrđivanja zlouporabe prava, a dužnik je 19. srpnja odustao od predstečaja, pa su se stekli svi uvjeti za stečaj. Tvrtka je u međuvremenu 'očišćena' od imovine vrijedne gotovo 39 milijuna kuna,  stečajni je postupak istog dana pokrenut i zaključen. Račun je od srpnja (bio) u blokadi, koja je 11. studenoga iznosila 5,7 milijuna kuna.

Austrijska SUPERNOVA INVEST preuzela je vlasništvo nad SUPERNOVOM BRANIMIR od svoje druge austrijske tvrtke, SIRIUS BETEILIGUNGS – INVEST, koja je ostala jedini vlasnik SUPERNOVE CVJETNI nakon što je SUPERNOVA INVEST napustila vlasničku strukturu. Istovremeno SUPERNOVA INVEST postala je jedini vlasnik SUPERNOVA COLOSSEUMA nakon što je upravo SIRIUS BETEILIGUNGS - INVEST napustio njezinu vlasničku strukturu.

Kosta Kostanjević imenovan je vršiteljem dužnosti ravnatelja tvrtke UPRAVLJANJE SPORTSKIM OBJEKTIMA u vlasništvu Grada Zagreba, umjesto Bernarda Grebenara koji je na mjestu ravnatelja bio od rujna 2020. 

Tvrtka LNS INDUSTRIES s Malte preuzela je vlasništvo nad tvrtkom BRODOTROGIR CRUISE od svoje tvrtke KERMAS ENERGIJE.

Marijana Pavić imenovana je novom direktoricom tvrtke KLIPSOROLL.

Viktor Gamoš postao je novi, osmi suvlasnik osječke tvrtke ATO INŽENJERING. 

Tvrtka TETRA NAVIS upisala se među suvlasnike SMART NETA i SMART SENSEA.

Vlatko Ivka postao je predsjednik NO-a karlovačke tvrtke ZELENiLO umjesto Barbare Kuzmanić, Denis Karas postao je novi zamjenik predsjednika umjesto Mladena Krčmara. Novim članovima odbora postali su i Sanja Mastelić-Ivić i Darko Marković, a napustili su ga Romana Perković i Ivan Stavljenić.

Miljenko Božičević postao je novi član NO-a ogulinske tvrtke VODOVOD I KANLIZACIJA umjesto Borisa Ilovača.

24. travanj 2024 12:56