Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjena na čelu Autobusnog kolodvora Zagreb, širenje CIAK-a…

26. Studeni 2019.

ZAGREBAČKI HOLDING opozvao je Martinu Peričić sa čela AUTOBUSNOG KOLODVORA, i imenovao Luku Grabušića voditeljem te podružnice.

CIAK TRUCK najprije je vlasnički preuzeo GALANTHUS TURBO od Ivana Leke i Danijela Krnića, a zatim je pripojio tu tvrtku. Grupacija CIAK u vlasništvu Ljilje Leko i Mateje Leko bavi se distribucijom autoopreme, a uz prodaju su se okrenuli zbrinjavanju starih akumulatora, i sad gospodari s oko 30.000 tona otpada na godinu, a ima kapacitete za 70.000 tona. Prošle godine ostvarila je 150 milijuna kuna prihoda i 5,4 milijuna kuna dobiti.

Zorislav Vidović novi je član Uprave OTP OSIGURANJA umjesto Marinka-Šante Miletića. Mladen Gavrančić ostao je predsjednik Uprave.

Laura Giordani nova je direktorica tvrtke FLIO iz Zagreba umjesto Andrea Maurizija Zamparinija.

CENTAR ZA RESTRUKTURIRANJE I PRODAJU novi je suvlasnik ICC CONCEPTA iz Cerovlja, koji se do prošle godine zvao ISTARSKA CIGLANA. Ulazak države u vlasničku strukturu iz CERP-a objašnjavaju da je riječ o preuzimanju neotplaćenih udjela još iz pretvorbe, za koje kupci s 'ugovorom s bespravnim popustom' nisu u zakonskom roku zatražili revalorizaciju. Tako je CERP postao 21. suvlasnik tvrtke, s 23 poslovna udjela, koji čine 0,07 posto temeljnog kapitala tvrtke, što iznosi 680 tisuća kuna.   

Iva Rosanda Pušar preuzela je građevinsku tvrtku PROGRESSUM CONSTRUCTUM iz Vodnjana od Luke Marčete, i umjesto njega direktorom imenovala Darija Pušara, koji je na toj poziciji bio i do prije četiri godine.

Ani Cvitan Penezić opozvana je prokura u ALLIANZU ZAGREB.

Elizabeth Michelle Benison nova je predsjednica NO-a AUTOTRANSA iz Cresa umjesto Dominica Palleschija.

Tomislav Nemčević novi je direktor KAMINGA iz Ljubeščice umjesto Zlatka Korpara, koji je bio na čelu te industrije građevnog materijala od 2011.

Zlatku Kovačiću oduzeta je prokura u GEOINVESTU iz Varaždina.

Nakon smrti direktora i vlasnika LAPORA iz Velike Gorice Milana Veličkovića jedina vlasnica ostala je njegova supruga Višnja Veličković, koja je preuzela i suprugove suvlasničke udjele u tvrtkama OKTAN ŽAŽINE i SEGRAD IVA. Sin Ivan Veličković, koji je bio prokurist u LAPORU, preuzeo je direktorsku poziciju, a kći Marcela Veličković ostala je prokuristica te obiteljske tvrtke koja posjeduje kamenolome Gorjak (s betonarom u Velikoj Vesi kod Krapine) i Žakanje. LAPOR zapošljava stotinjak radnika, prošle godine ostvario je 71 milijun kuna prihoda i 11,5 milijuna kuna dobiti.

20. travanj 2024 11:11