Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjena na čelu Impol-TLM-a, nova članica Uprave Siemensa, nove promjene kod Šelendića…

04. Veljača 2021.
Bojan Kropf i Marjana Lažeta

Bojan Kropf novi je predsjednik Uprave IMPOL-TLM-a umjesto dosadašnje direktorice Marjane Lažete, koja je opozvana, kao i prokuristica Danijela Troskot, a prokurist Šime Bukić imenovan je za drugog člana Uprave.

Dosadašnja prokuristica SIEMENSA Sandra Žilić imenovana je drugom članicom Uprave umjesto Helmuta Kahla.

Nakon deset mjeseci prokure u ŠELA PROIZVODNJI suvlasnik Josip Šelendić novi je direktor umjesto Nikole Ivanjka, koji je na toj poziciji bio samo deset mjeseci, otkad se osnivač tvrtke Željko Šelendić povukao na mjesto prokurista.

Aleš Zafošnik nije više prokurist u tvrtki AUTOCOMMERCE HRVATSKA.

HS PRODUKT je dobio Upravu, kojoj je na čelu dosadašnji direktor Željko Pavlin, a članovi su Marko Ivšić Vuković i Ana Žabčić, koja nije više zamjenica predsjednika NO-a, a na njezinu poziciju izabrana je Bernarda Ivšić. Nova članica NO-a je i Iva Borić umjesto Vikice Pleše.

Nives Mandić nova je prokuristica u tvrtki ROBERT BOSCH umjesto Mihajla Bešića Vukovića.

Otvoren je predstečajni postupak za SAMSARU težak 34,45 milijuna kuna. Prerađivač riba, rakova i školjki iz Podstrane (koji najveći dio poslovanja obavlja u Stobreču) u ozbiljne je probleme, kako se tvrdi u predstečajnom planu, ušao u prošloj godini jer je zbog pandemije prepolovio prihode. No, ta brzorastuća tvrtka, koja je u pet godina podigla prihode za 120 posto (na 37,46 milijuna kuna), već je u 2019. prvi put iskazala gubitak od 2,6 milijuna kuna. To je bilo i vrijeme kad su investirali u udvostručenje proizvodnih kapaciteta. Vlasnik i direktor Mate Skender predlaže vjerovnicima isplatu cjelokupnog duga (14 milijuna kuna), ali s rokom otplate od tri pet i sedam godina, a banke i leasing kuće svoja bi potraživanja (20-ak milijuna) naplatile prema postojećim ugovorima.

Otvoren je predstečajni postupak za braniteljsku zadrugu UNITA iz Vinkovaca (upravitelj Davor Pavelić) zbog blokade računa teške 12,85 milijuna kuna. Ukupna potraživanja su gotovo 25 milijuna kuna, a glavni vjerovnici su Porezna uprava (19,13 milijuna kuna, ponajprije PDV-a) i ENDI iz Vinkovaca (5,72 milijuna kuna).

Mađarski OAKLANDS INVESTMENTS preuzeo je vlasništvo RAVNOGORSKE PILANE od tvrtke WOODLANDS. Guanping Zhu ostao je direktor. Na toj je poziciji od lipnja 2019., kad je zamijenio Guanling Zhua. Kineska kompanija preuzela je RAVNOGORSKU PILANU potkraj 2018. od Marka Štimca, koji je bio vlasnik od 2010.

Direktor WYG SAVJETOVANJA Mladen Vojković vlasnički je preuzeo tvrtku od britanskog TETRA TECH INTERNATIONAL DEVELOPMENT PROJECTSA. S direktorske pozicije otišli su Benjamin James Ward i Keith Martin Onslow.

Umjesto Edwarda Johna Grimsona tvrtka KEUNE ADRIATIC dobila je četvero novih direktora: Matevža Firšta, Raynesha Vishnu Bhagwandina, Philipa Hermana Alberta Berlijna i Anitu Matić. Tu poziciju od ranije formalno drži i direktor matične nizozemske kompanije Eelcho Keune.

Željko Vincetić nije više prokurist MITEA TRADE LIMITEDA.

Željko Martinović nije više suvlasnik tvrtke MARINEX6CO iz Splita, koja je sad opet u samostalnom vlasništvu osnivača i direktora Josipa Vidovića.

Nada Bilobrk nova je direktorica u ALPE ADRIA POSLOVODSTVU umjesto Natalije Pećanić Petrinjak. Kristina Vedriš ostala je na svojoj direktorskoj poziciji u tvrtki koja je u vlasništvu HETA ASSET RESOLUTIONA HRVATSKA.

Vlasnik ZAGREBPROKROMA Emanuel Mioč prepustio je direktorsku poziciju Amiru Seftiću.

Jurica Gregurić vratio se na direktorsku poziciju u tvrtki E.ON SOLAR i pridružio se u Upravi direktoru Vedranu Belamariću te prokuristima Tomislavu Hladiki i Božidaru Đurkoviću. Gregurić je bio član Uprave ili direktor od 2012. do studenoga prošle godine, i vratio se nakon manje od dva i pol mjeseca.

19. travanj 2024 23:50