Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Smjene na čelu IBM Hrvatske i Zagrebačkih cesta, Prodanov Cedar u stečaju, nova ravnateljica Poliklinike Aviva…

27. Prosinac 2021.
Darko Prodan 

Tomislav Balun i Petra Lalić Bitunjac novi su direktori tvrtke IBM HRVATSKA. Željka Tičić opozvana je s direktorske pozicije, na kojoj je bila više od osam godina, a Maja Laura Martin prestala je biti prokuristica.

Davor Merkaš u ZAGREBAČKOM HOLDINGU imenovan je za šefa podružnice ZAGREBAČKE CESTE umjesto Dragana Perića.

Nad tvrtkom CEDAR iz Kastva otvoren je stečajni postupak, a umjesto dosadašnjeg predsjednika Uprave Darka Prodana, koji je ujedno i vlasnik tvrtke, za stečajnog upravitelja imenovana je Dubravka Stašić. Stečaj je pokrenut zbog blokade računa teške 4,8 milijuna kuna. Tvrtka se našla na listi neisplatitelja plaća, i poreznih dužnika zbog 3,5 milijuna kuna duga.  Dužnik je u 2020. poslovao s gubitkom od 44,8 milijuna kuna. Ročište vjerovnika na kojem će se ispitati prijavljene tražbine zakazano je za 7. travnja 2022.

Nevenka Kovač nova je ravnateljica POLIKLINIKE AVIVA umjesto Slavena Janečića. Posljedica je to FORTENOVINE prodaje ustanove investicijskom fondu ASEF, koji posluje u sklopu poslovne grupe PROVECTUS CAPITALS PARTNERS.

Vlasnici zadarske tvrtke ALUMONT Iris Mijailović-Bulj kao suvlasnik se pridružio Ivan Mijailović.

Dosadašnji prokurist tvrtke GARDENPETHOME Ivan Bošnjak postao je njezin novi direktor.

Estonska tvrtka MEDVEDGRAD SPV1 OÜ izašla je iz manjinskog suvlasništva PIVOVARE MEDVEDGRAD, pa je sad jedini vlasnik tvrtka PIKAR Ive Naukovića (koji je i direktor pivovare) i Ljerke Nauković.

Ante Gabrilo postao je novi direktor MONTO ARDUBISA, a Milivoj Kolak napustio je Upravu tvrtke u kojoj ne bio od 2019. godine.

Ivan Zlatko Pržulj više nije prokurist TEL – GRADITELJA.

Danijel Hatežić postao je novi član Uprave AUTOMOTODROM GROBNIKA.

Žarko Gak, koji je bio dosadašnji prokurist tvrtke ZAGREL RITTMEYER, imenovan je njezinim novim direktorom, a Tomislav Domac, koji je bio direktor, postao je njezin prokurist.

Vladimir Erceg prestao je biti prokurist tvrtke MONDO.

Ivan Marušić postao je novi predsjednik NO-a VODOPSKRBE iz Darde umjesto Zvjezdane Posavec, a Dragan Vujaklija postao je novi član Odbora nakon Rade Čubra.

19. travanj 2024 22:43