Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Sužena ovlaštenja upravama Končara i Intereurope, Plivina objava s odgodom…

11. Kolovoz 2020.
Gordan Kolak

Ivan Miličić i Danko Škare novi su članovi NO-a KONČAROVE matične tvrtke KONČAR – ELEKTROINDUSTRIJA umjesto Nikole Anića (koji je bio i zamjenik predsjednika NO-a) i Vicka Ferića. Istovremeno su svim članovima Uprave, kao i predsjedniku Uprave Gordanu Kolaku, promijenjena ovlaštenja. Dosad su zastupali tvrtku samostalno i pojedinačno, a sad svatko treba supotpis još jednog člana Uprave.

I INTEREUROPA je promijenila ovlaštenja predsjedniku Uprave Darku Skrničkom i članici Uprave Mariji Štajduhar. Dosad su zastupali tvrtku samostalno i pojedinačno, a sad je to Nadzorni odbor pretvorio u skupno zastupanje.

S neuobičajenim zakašnjenjem od gotovo šest mjeseci u Sudskom je registru objavljeno da je Sébastien Gwynn Claude Roche prestao biti član Uprave PLIVE još 11. veljače. U Zagrebu je bio od listopada 2018. i obavljao je posao izvršnog direktora Farmaceutskih proizvodnih operacija.

HEP-PLIN pripojio si je virovitičkog distributera plina, tvrtku PLIN VTC, i izbrisao je iz Sudskog registra nakon što ju je preuzeo od grada Virovitice i okolnih općina.

Ivan Perišić novi je član NO-a splitskog VODOVODA I KANALIZACIJE umjesto Sandre Bratinčević.

Dosadašnji član Uprave tvrtke ATALIAN GLOBAL SERVICES CROATIA Slaven Sladoljev novi je predsjednik Uprave umjesto Borisa Štritofa. Zvonko Ceranja, koji je od listopada prošle godine bio zamjenik predsjednika NO-a prešao je u Upravu.

Nakon što je vlasnički preuzeo tvrtku AGROKOM NATURA od Admira Baždara, Marko Šutalo sad ga je opozvao i s pozicije jedinog člana Uprave, koju je i sam preuzeo. Šutalo je preko te tvrtke vlasnik INVEST SEDLIĆA (kojeg je preimenovao u INVEST AGRO), kojeg je prošle godine Baždar preuzeo od Zvonimira Sedlića.

Dosadašnji direktor PRO-KLIME iz Samobora Tomislav Cikač imenovan je predsjednikom Uprave, a Nikola Rukavina nije više direktor. Obitelj Rukavina prodala je 2015. tvrtku njemačkoj kompaniji WOLF. Novi član Uprave je Christian Josef Amann, koji je ujedno član Uprave matične kompanije. Josipi Brekalo dodijeljena je prokura.

Mario Pušić i Mario Dumančić pridružili su se kao suvlasnici HERMESA iz Kukuljanova (Bakar) direktorici Bosiljki Krepelnik i prokuristu Ugu Dalbellu.

Miljenko Sever novi je član NO-a AUTO-REMETINCA umjesto Katarine Krenek. On ima najveći vlasnički udjel u tvrtki (14,4 posto) koju je dvadeset godina vodio kao direktor, a od 2017. do sad bio je prokurist.

Nakon što je preuzeo vlasnički udjel Antona Užile u pulskom TEHNOMONT-BRODOGRADILIŠTU, Sean Lisjak postao je i član Uprave.

Stefano Gallucci novi je predsjednik Uprave MCZ-a iz Labina umjesto opozvanog Waltera Brede. Sandra Fonović i Kristijan Krpan ostali su u Upravi.

Goran Zirdum novi je direktor u MOSLAVINA VOĆU iz Dugog Sela umjesto Tihomira Peraića i na toj se poziciji pridružio Mirti Flanjak Lakliji i Vjenceslavu Terziću.

Sead Šahović nije više direktor tvrtke FRAGMAT H. Ovaj proizvođač toplinske izolacije iz Svetog Križa Začretja posluje u sklopu slovenskog FRAGMAT TIMA, a hrvatsku tvrtku sad vode dvojica prokurista Željko Knežević i Franc Žgajnar.

Robert Nicolas Ernest Durand novi je član Uprave ORCHEMA iz Zagreba umjesto Jeana Marca Gastona Alberta Desmechta.

OPTIMAPHARM iz Zagreba preoblikovao se iz dioničkog društva u društvo s ograničenom odgovornošću.

12. travanj 2024 10:20