Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Tko su novi članovi Uprave Zabe, vlasničke promjene u Čazmatrans-novoj i Graviji…

09. Lipanj 2020.
Slaven Rukavina i Spas Vidarkinsky

Slaven Rukavina i Spas Vidarkinsky novi su članovi Uprave ZAGREBAČKE BANKE, koja sad ima četiri nova člana. Ranije ove godine nakon ostavke Miljenka Živaljića novi predsjednik Uprave postao je dotadašnji član NO-a Romeo Collina, a Dalibor Ćubela ušao je u Upravu kao general manager umjesto Živaljićevog zamjenika Claudija Cesarija. U Upravi su od veljače 2019. ostali Lorenzo Ramajola i Marco Lotteri.

Novi članovi Uprave karijeru su proveli u bankama UNICREDIT GRUPE. Rukavina je počeo 2001. Bio je direktor poslovnice, direktor prodaje za osobno i poduzetničko bankarstvo i direktor obiteljskog bankarstva, te menadžer u bankama u Banja Luci i Mostaru. U Upravi je zadužen za maloprodaju. Vidarkinsky je počeo u Bugarskoj, od 2017. je bio član Uprave u Srbiji zadužen za korporativno i investicijsko bankarstvo, a isti sektor ostao mu je i sad u Upravi ZABE.

Iz vlasničke strukture ČAZMATRANS-NOVE izašla su 62 udjelničara, a ušlo je novih šestero. Tvrtka iz Čazme sad ima 463 suvlasnika.

Jedan od dvojice direktora GRAVIJE, Tomislav Ravlić, ušao je u vlasničku strukturu tvrtke, iz koje je, zajedno s četvero drugih udjelničara, izašao drugi direktor Ante Herceg.  Građevinska tvrtka iz Osijeka sad ima 14-ero suvlasnika.

Christian Adolf Matthias Gutgsell nije više predsjednik Uprave tvrtki Ane Gutgsell KM KOVNICA i KM ALATI iz Pisarovine. Tvrtke sad kao samostalni direktor vodi dosadašnji član uprava Hans-Jörg Leuze. Svoje pozicije u rasformiranim upravama izgubili su i Daniel Hrup i Karlheinz Venter, a Ana Grahek nije više prokuristica u KM KOVNICI.

Vera Arambašić i Damir Arambašić nisu više u vlasničkoj strukturi tvrtke PEKARSTVO KADULJA iz Darde. Marta Arambašić ostala je suvlasnica, zajedno s dvojcem iz Uprave, Natašom Vuletić i Damirom Petrovićem.

Željko Zahtila novi je član i zamjenik predsjednika NO-a 1. MAJA LABIN umjesto Senada Pozderovića.

Gerald Albert Ducey Jr. podnio je ostavku na direktorsku poziciju u VALARDU ZAGREB. U Sudskom registru istovremeno je objavljeno da je vlasništvo tvrtke od QSN Lux Holdingsa II iz Luksemburga preuzeo VIC ENERGY iz Londona. Na direktorskim pozicijama ostali su Adam Victor Budzinski i Krešimir Anušić.

Tvrtka ATP PROJEKTIRANJE promijenila je naziv u ATP ZAGREB ARHITEKTI INŽENJERI. Dosadašnji prokurist Branko Knežević novi je direktor umjesto Horsta Reinera, a prokura je dodijeljena Klaudiji Duspari. Dario Travaš ostao je na direktorskoj poziciji u toj tvrtki u vlasništvu austrijskog ATP WIEN PLANUNGSA, na kojoj je od osnivanja, 2007. godine.

Igor Pirnat novi je direktor COFACEA ADRIATIC umjesto Edvarda Ribarića.

Alric Antony Blake novi je direktor u ALLTECHU HRVATSKA umjesto Csabe Kenéza. Ivica Matanić i Mark Pearse Lyons ostali su na poziciji direktora.

Jelena Marija Majhen i Branko Lončar novi su direktori tvrtke SPA4 EQUIPMENT umjesto Josefa Thomasa.

Zaključen je stečajni postupak za DOBRU FORMU iz Pule u vlasništvu Gorana Buršića i pokrenut je postupak brisanja tvrtke.

Marko Peičić novi je direktor tvrtke BERAK iz Semeljaca, koja posluje u sastavu ŽITA Marka Pipunića, i na toj se poziciji pridružio Lidiji Vencl Tančik.

Tomáš Kočka novi je direktor u tvrtki MINUS5 iz Zagreba umjesto opozvanog Davida Havlína.

17. travanj 2024 19:57