Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Tužbe nakon smjene zviždačice iz Eko-Moslavine, nova direktorska funkcija Ivane Hatvalić Poljak, ugašen Kovac Čelik…

11. Siječanj 2022.
Adrijana Cvrtilafoto Youtube

U Sudskom registru potvrđena je smjena Adrijane Cvrtile s direktorske pozicije u kutinskoj EKO-MOSLAVINI. Ona je postala poznata kao zviždačica koja je razotkrila korupciju u Gradskoj upravi Kutine. Objavila je snimku na kojoj se čuje kako HDZ-ov gradonačelnik Zlatko Babić od nje traži da zaposli sina potpredsjednika Gradskog vijeća. Ona je to učinila i na kraju sve prijavila odvjetništvu. USKOK je zatražio istražni zatvor za gradonačelnika i trojicu suosumnjičenika za podmićivanje zastupnika i trgovanje utjecajem. Oni su pak podnijeli devet kaznenih prijava za klevetu protiv zviždačice, a ona je podnijela tužbu zbog smjene. Za novog direktora EKO-MOSLAVINE imenovan je Danijel Husnjak. Ivan Nekvapil postao je novi predsjednik NO-a umjesto Milivoje Andrića, Vjekoslav Kamenščak postao je zamjenik predsjednika NO-a umjesto Ivana Matkovića, a Josip Vlašić i Ante Župić postali su novi članovi Odbora umjesto Jurice Đudarića i Vladimira Matjačića

Vlasnica i direktorica PROSPERUS RAZVOJNIH PROJEKATA Ivana Hatvalić Poljak postala je direktorica SV GROUPA.

Stjepan Vukelić napustio je vlasničku strukturu STIV MEDA.

Tomica Fučko, koji je od 1996. bio direktor tvrtke TID-EXTRA, postao je njezin predsjednik Uprave, a Damir Jurinić koji je također bio direktor od 1996., imenovan je članom Uprave. Upravi se pridružio i Dario Toplek.

Dolores Gall-Sviderek napustila je vlasničku strukturu VETERINARSKE STANICE RIJEKA.

Marko Gardašević imenovan zastupnikom hrvatske podružnice slovenskog IMP-a umjesto Boštjana Krefta.

OPĆINA MLJET više nije suvlasnica SANITATA DUBROVNIK.

Petra Segulin napustila je vlasničku strukturu tvrtke ADDE STUDIO.

Ivo Žuljević prepustio je vlasništvo METALIJA-TRANSA direktoru Tomislavu Žuljeviću.

Tomislav Pavić postao je novi predsjednik NO-a VODA JASTREBARSKO umjesto Ivana Budiščaka, a Nedeljko Bujan postao je novi član Odbora umjesto Zorana Savića.

Trgovački sud u Zagrebu objavio je upis prestanaka rada tvrtke KOVAC ČELIK po skraćenom postupku bez likvidacije.

Filip Caušević postao je novi direktor tvrtke TPK-ZAVOD ZA ENERGETSKU I PROCESNU OPREMU umjesto Ivice Veljače.

Tvrtka CRO LAMA promijenila je naziv u TITUS PLUS ADRIA. To je usklađivanje s nazivom matične slovenske tvrtke, koja se nekad zvala LAMA, ali već godinama posluje u sklopu TITUS GROUPA.

Blanka Kosjek postala je prokuristica RIJEKA TRANSA s Cresa.

Marina Jurišić postala je zamjenica predsjednika NO-a KOMUNALNOG ODRŽAVANJA iz Ploča umjesto Borisa Šuma, koji je ostao član Odbora, a Drago Mateljak ga je napustio.

Orsolya Halász postala je nova direktorica VERMILION ZAGREB EXPLORATIONA.

Sandra Starjački postala je predsjednica NO-a ODVODNJE SAMOBOR umjesto Zvonka Radovanića, a Branimir Šiljak, koji je bio njegov zamjenik, napustio je Odbor.

19. travanj 2024 20:24