Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Velike promjene u rent-a-caru, pojačanje u Čakovečkim mlinovina, novi predsjednik Uprave Coca-Cola Adrije…

27. Listopad 2020.
Stjepan i Nino Varga

Bojan Žugčić novi je direktor u tvrtki AUTOTECHNICA FLEET SERVICES (bivša ANTERRA). Tvrtka koja upravlja rent-a-carom Hertz u Hrvatskoj ima još tri direktora.

Kaja Hrabar novi je direktor RENTAL VIRIBUSA iz Zagreba umjesto Radoša Vlahovića. Tvrtka posluje u sklopu holdinga SECTORAL INVESTMENT registriranog na Malti, koji djeluje u devet država srednje i jugoistočne Europe. Bavi se, među ostalim, najmom automobila i upravlja brendovima Avis i Budget.

Marsel Aristotel Žanpera nije više suvlasnik i predsjednik Uprave CAR FLEET MANAGEMENTA iz Zagreba. Mladen Herceg ostao jedini vlasnik i član Uprave tvrtke specijalizirane za poslovni najam, fleet management i flotnu logistiku. Ista promjena dogodila se i u tvrtki MAKE IT EASY. Biljana Čolić nije više prokuristica u CAR FLEET MANAGEMENTU.

Marijan Sršen novi je član Uprave ČAKOVEČKIH MLINOVA, pa je dosadašnji direktor Nino Varga sad predsjednik Uprave. Inače, dugogodišnji prvi čovjek kompanije Stjepan Varga – čija obitelj kontrolira najviše dionica - napustio je poziciju predsjednika Uprave krajem kolovoza te je ušao u NO i preuzeo mjesto predsjednika NO-a. Njegov sin, Nino Varga, koji je dotad bio član Uprave, najprije je preuzeo upravljanje kompanijom kao direktor, a sad je predsjednik dvočlane Uprave. Istovremeno su ČAKOVEČKI MLINOVI objavili da su postali su jedini dioničar TRGOVINE KRK. Ostali dioničari imali su prije istiskivanja 1,61 posto dionica.

Mark Docherty novi je predsjednik Uprave COCA-COLA ADRIJE umjesto Ewe Magdalene Ereminowicz. Mario Delač novi je član Uprave u kojoj je ostala Ana Kljaić.

ČAZMATRANS DALMACIJA u vlasništvu ČAZMATRANS - NOVE izbrisana je iz Sudskog registra nakon što je pripojena ČAZMATRANS PROMETU, tvrtki u vlasništvu ČAZMATRANS – NOVE.

TISAK USLUGE pripojene su TISKU PLUS. Obje tvrtke u vlasništvu su FORTENOVA GRUPE.

Saša Ikić pridružio se Veliboru Obradoviću na direktorskoj poziciji u KRNDIJI. Tvrtka je u vlasništvu NOVOG AGRARA, koji posluje u sklopu koncerna ŽITO Marka Pipunića.

Tomislav Drača nije više prokurist u ZAGREBPROKROMU.

Niko Ožbolt podnio je ostavku na poziciju člana Uprave LOŽ METALPRESA iz Plešca (Čabar). Tvrtku sad samostalno vodi direktor Roberto Kocman. Ožbolt je izašao i iz suvlasništva u NITROTECHU, u kojem je Kocman ostao jedini vlasnik, i preko te je tvrtke jedan od šest suvlasnika LOŽ METALPRESA.

Krešo Troha preuzeo je putem svoje tvrtke SETCOR vlasništvo ECS EUROCOMPUTER SYSTEMSA od Hrvoja Hajduka i Zorana Havriluka, koji su ostali na direktorskim pozicijama.

Suvlasnik PELOT GLOBEA iz Zagreba Marinko Laštro nije više prokurist u toj tvrtki.

Arijan Hadžović i Murat Toygar razriješeni su s dužnosti članova Uprave SAGRADA MANAGEMENTA. Dosadašnji predsjednik Uprave Emil Ibrahim Önder Uzel sad kao jedini član Uprave samostalno vodi tvrtku koja upravlja luksuznim dubrovačkim hotelom Pucić Palace.

Vlasnik splitskog VATELA Stjepan Utrobičić prepustio je upravljanje tvrtkom novom direktoru Josipu Utrobičiću.

Vlasnica i direktorica ZDRAVSTVENOG TURIZMA MARTINKO Ines Curman Martinko dodijelila je prokuru Damiru Martinku i Faniki Krešić.

Vlasnik i direktor OLUKA iz Branjinog Vrha (Beli Manastir) Darko Zovko dodijelio je prokuru Vjekoslavu Zovku i Maji Zovko.

Tanji Vukić Uzelac opozvana je prokura u ERSTE NEKRETNINAMA.

Vlasnik A.B.T. SOLA iz Čaporica (Trilj) Peter Glibota novi je član dvočlane Uprave, kao i Ivan Ujević. U Upravi više nisu Ljubo Glibota i dosadašnji prokurist Mate Glibota.

Neveni Dragičević dodijeljena je prokura u RIJEKAPROJEKT – VODOGRADNJI.

14. travanj 2024 21:10