Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Vlasnička pojačanja u Apiosu, predstečaj Invest agra, promjene u Tifonu, Večernjem listu…

23. Studeni 2020.
Uprava APIOS-a

Darko Prpić, Ivan Jurišić i Ivana Kulaš Anić ušli su u vlasničku strukturu APIOS-a. Pridružili su se dosadašnjim suvlasnicima, osnivaču tvrtke Vedranu Jakšiću (koji je i predsjednik Uprave), i njegovim partnerima Jošku Crvelinu i Tomislavu Đuri. APIOS se bavi trgovinom i distribucijom naftnih derivata. Tvrtka je od osnutka 2009. narasla do lanca od 25 benzinskih postaja. Samo u posljednjih pet godina utrostručila je prihode – na 912 milijuna kuna.

Otvoren je predstečajni postupak za INVEST AGRO (bivši INVEST SEDLIĆ). Prije toga otvoren je predstečaj i za AGROKOM NATURU. Podsjetimo, sve se događalo nakon što je vlasništvo preuzeo Marko Šutalo. Prema njegovom reagiranju na jedan od ranijih tekstova u Lideru, može se zaključiti da su njegove tvrtke došle u takvu situaciju zbog 'kostura iz ormara' koje je ostavio Zvonimir Sedlić, među ostalim i bankovnog duga od 45 milijuna kuna koji nije bio predmet preuzimanja. Paralelno s predstečajnim postupcima Šutalo je pokrenuo opsežnu reviziju cijelog slučaja.

Silvio Skorić nije više član Uprave TIFONA. Na tu je poziciju došao u siječnju 2019.

Jasna Bibić nije više prokuristica u VEČERNJEM LISTU.

Kwang Ho Ahn novi je zastupnik zagrebačke podružnice tvrtke SAMSUNG ELECTRONICS AUSTRIA umjesto Young Wan Kima. Na toj je poziciji od ranije i Jin Kyu Jeon.

Nakon što je u lipnju iznenada preminuo Ivan Rubinić, osnivač tvrtke DIR-DRVNA INDUSTRIJA RUBINIĆ iz Gornje Reke (Jastrebarsko), vlasništvo je u potpunosti preuzeo njegov sin Tomislav Rubinić, koji je dosad bio suvlasnik i direktor tvrtke.

Albina Vrbos nije više direktorica DRVONE iz Karlovca. Na toj je poziciji dosadašnja prokuristica i suvlasnica Anita Obradović Grijak. Druga suvlasnica Ivanka Obradović ostala je prokuristica.

Marija Blagojević nova je članica NO-a ZRAČNE LUKE ZADAR umjesto Darka Markovića, a Nada Brekalo nije više zamjenica predsjednika, ali je ostala u NO-u.

Dujo Ljevar samo je osam i pol mjeseci bio vlasnik i direktor MBM VRTNOG CENTRA. Tvrtku koja nakon neuspjelog predstečaja u blokadi čeka početak stečajnog postupka preuzeo je vlasnički i upravljački Ljevarov suradnik iz nekoliko tvrtki Vladimir Novak.

Vladimir Jerneić zamijenio je Vidoja Vujića kao član NO-a u FINVEST CORPU. Tvrtka iz Čabra istovremeno je smanjila temeljni kapital sa 154,4 milijuna kuna na 6,2 milijuna kuna.

Nova članica Uprave PEVEXA Renata Duka imenovana je i novom direktoricom Z1 TELEVIZIJE umjesto Nenada Bračuna. PEVEX je, naime, od 2017. vlasnik te lokalne zagrebačke TV postaje.

Vlasnica Andrea Kasum donijela je odluku o prestanku tvrtke A-MODUS po skraćenom postupku bez likvidacije.

Dosadašnji predsjednik NO-a VETERINARSKE STANICE ĐURĐEVAC Vlado Rep novi je direktor umjesto Ivana Forgača, koji je tvrtku vodio od 1996. Novi predsjednik tročlanog NO-a je Hrvoje Puškaš, a novi članovi NO-a su Damir Kaša i Vesna Šoš umjesto Ivana Kralja i Jasne Jindre.

Branka Vučić nova je predsjednica NO-a UNI-RAD GRADNJE iz Zagreba umjesto Marinka Planinića, koji više nije u NO-u. Na njeno mjesto zamjenice predsjednika NO-a imenovana je nova članica NO-a Katarina Šimunović, a Zdravko Vujević ušao je u NO umjesto Mire Borasa.

Direktor ČIČKA iz Valpova Igor Čičak preuzeo je vlasnički tvrtku od Vlaste Čičak i Ivana Čička, koji nije više prokurist.

Milutin Lukić i Tea Šibalić izašli su iz vlasničke strukture vukovarske građevinske tvrtke VODOTORANJ, koja ima još četvero suvlasnika.

Ivo Milić nije više prokurist u MISTRALU iz Crikvenice.

Igoru Krznaru dodijeljena je prokura u tvrtki MERETINE iz Bošnjaka, koja je u vlasništvu CEZAREJE.

Jurica Gregurić i Nino Prstec nisu više članovi Uprave tvrtke E.ON SOLAR iz Zagreba, a dosadašnji predsjednik Uprave Vedran Belamarić imenovan je direktorom. Tomislav Hladika i Božidar Đurković zadržali su prokuru.

Božidar Husajna ušao je u vlasničku strukturu BIOELA iz Maslenjače (Đulovac) umjesto Velimira Delonge, pa tvrtka i dalje ima četiri suvlasnika.

16. travanj 2024 20:18