Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Žaja iz Fortenovine riznice u Podravkinu, promjene na čelu Roca Croatije i PWC savjetovanja…

02. Listopad 2020.
Dimitar Doynov i Hrvoje Jelić

Zbog prelaska iz FORTENOVE u PODRAVKU, na sličnu funkciju upravljanja kompanijskom riznicom, Zvonimir Žaja prestao je biti zamjenik predsjednika NO-a u SOLANI PAG. Ostavku je podnio na iste funkcije u PROJEKTGRADNJI PLUS I ATLASU PLUS. Prije Podravkin i Agrokorove riznice Žaja je vodio i riznicu Ine. 

Dosadašnji član Uprave ROCA CROATIJE (bivši INKER) Dimitar Panayotov Doynov imenovan je predsjednikom Uprave umjesto Juana Jorde Segure, a u Upravu je ušla Martina Maričić Meić. Treći član ostao je Antonio Linares Noguera.

Dosadašnji član Uprave PRICEWATERHOUSECOOPERS SAVJETOVANJA Hrvoje Jelić imenovan je u svibnju predsjednikom Uprave. Ta pozicija bila je upražnjena od studenoga 2018., kad je s nje otišao John Mathias Gasparac, koji je inače predsjednik Uprave PWC-a i glavni partner za Hrvatsku. U Upravu PWC SAVJETOVANJA ušli su Tamara Maćašović i Slaven Kartelo, a članovi Uprave od 2013. su Dejan Ljuština i Siniša Dušić.

Tvrtka AUTOTECHNICA FLEET SERVICES ispunila je sve obveze iz predstečaja teškog oko 19,5 milijuna kuna, sklopljenog prije četiri godine. Tvrtku pod tadašnjim nazivom ANTERRA, koja upravlja rent-a-carom Hertz u Hrvatskoj, prije nagodbe vlasnički je od osnivača Mladena Petreskog preuzeo grčki AUTOHELLAS TOURIST AND TRADING ANONYMOUS COMPANY. Novi vlasnik početkom ove godine promijenio je naziv tvrtke u AUTOTECHNICA FLEET SERVICES.

Vladan Mijušković iz Nikšića (Crna Gora) vlasnički je preuzeo GRADKO iz Zagreba od Dragice Predović, na direktorskoj poziciji zamijenio je Vladimira Poljaka i promijenio naziv tvrtke u MIJUŠKOVIĆ GRADNJA. Ta građevinska tvrtka sa 80-ak zaposlenih prošle je godine ostvarila 63 milijuna kuna prihoda i iskazala 2,5 milijuna kuna dobiti.

Iva Krejči nova je članica Uprave tvrtke PROFICIO umjesto Ane Vukšić. Gavin Michael Susman i dalje je predsjednik Uprave.

Alenka Tomljenović i Boris Begović novi je direktorski dvojac na čelu VELINCA umjesto Tome Sedlarića i Dražena Ćurića. Osnivač Jakov Tomljenović zadržao je prokuru.

Dosadašnji prokurist tvrtke S TEMPERA iz Zagreba Darko Dužanec imenovan je direktorom umjesto Ivana Habazina, kojem je dodijeljena prokura. Prokuristica je i Sanja Šipuljak. Njih troje suvlasnici su tvrtke zajedno s Emirom Begovićem (koji je bio i direktor do prije godinu dana) i Matejom Habazin Lizzi.

Damiru Spudiću dodiejljena je prokura u ADRIA COAST TURIZMU. On je i suvlasnik zajedno s Pavlom Vujnovcem, predsjednikom Uprave Josipom Jurčevićem, Zoranom Gopcem, članom Uprave Romeom Krešićem i tvrtkom ISKRAEMECO.

Jan Marinac vlasnički je preuzeo INTERTIM od oca, Draška Marinca. Obojica su i dalje na direktorskoj poziciji. Tvrtka se bavi proizvodnjom i distribucijom inovativnih poljoprivrednih proizvoda, a novi vlasnik  predsjednik je Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika.

Vlasnik i direktor GAVROPROMA Niko Gavran dodijelio je prokuru Antoneli Gavran.

Josipu Vojvodi dodijeljena je prokura u varaždinskoj EKOS PEKARNICI.

24. travanj 2024 04:19