Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Zarja grupa postala Rajska, Ivan Granić konsolidira portfelj…

30. Siječanj 2020.
Zvonimir Belić - direktor Zarja grupe postao direktor Rajskefoto Ratko Mavar/Lider

ZARJA GRUPA iz Brezja (Sveta Nedelja) promijenila je naziv u RAJSKA, u skladu s brendom pod kojim proizvode i prodaju specijalne sorte rajčica. Istovremeno se direktor Krešimir Belić pridružio kao suvlasnik Janku Bosteleu, koji je prokuru zamijenio direktorskom pozicijom, a Zvonimir Belić treći je direktor tvrtke, koja je medijsku pozornost dobila kad je prošle godine zaposlila tridesetak Nepalaca i Indijaca jer im se u Hrvatskoj nitko nije javljao na natječaje. Zadovoljni su sa stranim radnicima, i imaju 90-ak zaposlenih koji zarađuju u prosjeku oko 4000 kuna.

Natalija Granić pridružila se kao suvlasnica VETELA iz Zagreba Ivanu Graniću, koji je i prokurist, a najpoznatiji je u poslovnoj zajednici kao nekadašnji direktor TISKA. VETELU, koji je u 2018. iskazao 31,6 milijuna kuna gubitka pripojene su dvije tvrtke u vlasništvu Ivana Granića - PRODAJNI CENTAR STENJEVEC i AGROALFA, te GIN NEKRETNINE u vlasništvu Natalije Granić.

Alan Hajduković pridružio se Tihomiru Galiću kao suvlasnik zaštitarske tvrtke EUROLEX SIGURNOST. Dosadašnji direktor Galić postao je predsjednik Uprave, u kojoj je sad i Hajduković.

Darko Višnjić nije više predsjednik Uprave KAŠTIJUNA iz Pule, jer mu je istekao mandat. Sad tvrtku za gospodarenje otpadom u vlasništvu Istarske županije i Grada Pule vodi preostala članica Uprave Vesna Dukić.

Suvlasnica Vida Hichtaler nije više direktorica SIGURNE MREŽE, koju sad samostalno vodi drugi suvlasnik Doriel Manea, a u vlasničku strukturu ušao je Danijel Šurina. Tvrtka je dio grupacije NETSAFE, distributera sigurnosnih i mrežnih rješenja za države jugoistočne Europe sa sjedištem u Bukureštu.

Domagoj Ćalušić novi je suvlasnik i direktor KAIROSA iz Osijeka. Preuzeo je udjel Ante Ćalušića, koji je ostao prokurist. Druga suvlasnica tvrtke za skupljanje otpada Mirjana Ćalušić opozvana je s direktorske pozicije i dodijeljena joj je prokura.

Željku Fainu dodijeljena je prokura u zadarskom ODLAGALIŠTU SIROVINA.

Dino Hrelja novi je član Uprave HOTELA VODICE, tvrtke koja je prošle godine imala nekoliko upravljačkih promjena. Najprije je u lipnju Marija Kević ušla u Upravu, direktor Damir Varošanec postaje član Uprave, ali samo na mjesec dana jer podnosi ostavku, a Kević preuzima direktorsku poziciju. Od rujna tvrtka opet ima Upravu – uz Mariju Kević dolazi Roberta Rudan, a sad je uključen i Hrelja kao treći član.

Anton Gregoryev novi je predsjednik Uprave VDM ENERGIJE umjesto Artema Kazina, koji je na toj poziciji ostao manje od godinu dana.

Luka Bilić novi je suvlasnik FEANORA iz Zagreba, uz postojeći vlasničko-direktorski trojac – Nadeždu Bilić, Ranka Bilića i Anu Bilić.

Vlasnik i direktor MARKCHEMA Nenad Sekulić opozvao je prokuru Marini Kardum.

Paul‑Constantin Dragoiu i dosadašnji prokurist Mario Fijala novi su direktori tvrtke REIWAG FACILITY SERVICES, i pridružili su se na toj poziciji Viktoru Wagneru.

Abdullah Yildiz i Volkan Yilmaz novi su direktori u KUBAK STILU umjesto Kenana Fazlioğlua, i pridružili su se na toj poziciji Aliju Hakanu Kubaku i Yavuzu Selímu Tutu.

18. travanj 2024 23:40