Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Zastupnik Replaya preuzeo Tekstil grupu, promjene u Kingspanu, ostavka u Metisu…

12. Veljača 2020.
Predsjednik Uprave Metisa Jerry Pajić podnio je ostavkufoto Dražen Lapić/Lider

Tvrtka REVERTO preuzela je vlasnički TEKSTIL GRUPU od Mladena Belje i Mislava Tadića. Sjedište tvrtke preseljeno je iz Brckovljana u Zagreb, a novi je direktor umjesto dosadašnjih suvlasnika Davor Vugdelija, suvlasnik i direktor REVERTA (uz Donatellu Vugdeliju). REVERTO je poznat kao zastupnik Naturina i Replaya. TEKSTIL GRUPA proizvodila je medicinsku odjeću, a Beljo i Tadić osnovali su TENACO GRUPU i prošle jeseni otvorili u Petrinji pogon u kojem su zaposlili 15 žena na proizvodnji medicinske odjeće, posteljnog rublja, gastro odjeće i odjeće za potrebe hotela.

David Kašík novi je direktor u KINGSPANU iz Zagreba  umjesto Christophera Garreta Crowea, na direktorskim pozicijama ostali su Vince Tibor Bukva i David Mc Mahon. Jitka Němcová nova je prokuristica umjesto Božene Leškove u tvrtki koja posluje u sklopu irske građevinske grupacije KINGSPAN.

Dosadašnja članica NO-a METISA iz Kukuljanova (Bakar) Marija (Petz) Stanić nova je predsjednica Uprave umjesto Jerryja Pajića, koji je podnio ostavku. Ante Korica novi je član Uprave, Miljenko Lepur dobio je novi mandat, a Roberta Vučić nije više prokuristica tvrtke  koja se bavi sakupljanjem specijalnih vrsta otpada i u većinskom je vlasništvu C.I.O.S.-a (53,14 posto udjela).

Gino Pastročić dobio je petogodišnji mandat kao jedini član Uprave riječkog POLJOPRIVREDNO INDUSTRIJSKOG KOMBINATA. Tvrtku je vodio od veljače prošle godine umjesto Marka Čičina Šaina i Ivice Čička, kao zamjenik člana Uprave imenovan iz redova NO-a (pa mu je u NO-u mandat mirovao),. Jadranka Rožić nova je predstavnica Radničkog vijeća u NO-u umjesto Aleksa Baraka.

Diana Vojković nije više partnerica u ODVJETNIČKOM DRUŠTVU HANŽEKOVIĆ I PARTNERI, kojeg vodi Dora Hanžeković, i sad ima šestero partnera.

Vlasnik i direktor građevinske tvrtke ARRIDEO Ivan Šulj prokuru je dodijelio Mati Mustapiću.

Roko Akrap i Lucija Kulušić ušli su u vlasničku strukturu VJETROELEKTRANE CRNO BRDO, koja sad ima sedmero suvlasnika.

Sjedište tvrtke UNI VIRIDAS preseljeno je iz Babine Grede u Zagreb. Istoimena termoelektrana na biomasu ostala je u Babinoj Gredi.

Bivši direktor MERITUS PLUSA Igor Varivoda nije više suvlasnik tvrtke, ali je ostao u NO-u. Jedini vlasnik sad je MERITUS UPRAVLJANJE.

Viktor Lubenjak izašao je iz vlasničke strukture DOLIUMA iz Zagreba. Suvlasnici su direktor Robert-Jurica Krajačić i Ranko Kajganić.

Osnivač tvrtke SANTAJ PLASTIKA iz Valpova Zvonko Santaj nije više vlasnik ni direktor tvrtke. Novi vlasnici su Branka Santaj, te nove članice Uprave Andreja Livaja i Marina Santaj Pavošević.

Srđan Raknić novi je direktor SAMSICA iz Zagreba umjesto Roberta Majerića.

Dosadašnja direktorica LOGATECHA Dominique Sklepić ostala je jedina vlasnica tvrtke nakon što su iz vlasničke strukture izašli Patrick Premužić i dosadašnji direktor Krešimir Jurgec. Sjedište tvrtke prebačeno je iz Čakovca u Jalšovec (Štrigova).

László Molnár nije više zastupnik hrvatske podružmice mađarske tvrtke FOREVER LIVING HEALTH, NUTRITION AND BEAUTY PRODUCTS DISTRIBUTION, koju i dalje zastupaju Péter Lenkey i Gregg Elliott Maughan.

16. travanj 2024 18:27